- Objavljeno ponedjeljak, 11 oktobar 2021 14:11

Đukić i Radulović učesnici Interkulturalnog sportskog kampa

Plivaci Nikola Djukic i Tomas Radulovic kao predstavnici sportista Paraolimpijskog komiteta Crne Gore ucesnici su Interkulturalnog sportskog kampa, pod nazivom „Interkulturalne kompetencije u sportu”, koji Lokalna kancelarija Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Crnoj Gori u partnerstvu Upravom za sport i mlade Crne Gore organizuje od 10. do 13. oktobra u Kolašinu, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori. 
Osnovni cilj ovog kampa, koji okuplja mlade sportiste iz svih regija Crne Gore, ogleda se u jačanju interkulturalnih kompetencija i pružanju podrške mladim sportistima, jačanju saradnje među njima, promovisanju aktivizma, jačanju interkulturalnog učenja kroz sport sa jakom regionalnom komponentom, kao i podizanju njihove svijesti o mogućnostima za učešće u programima mobilnosti na prostoru Zapadnog Balkana. 
Ugledni mladi sportisti su u fokusu ovog događaja prepoznatljivi kao važan resurs u promociji ideja pomirenja i saradnje kroz mobilnost, kako u našoj zemlji, tako i šire.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom