- Objavljeno ponedjeljak, 05 decembar 2022 10:13

,,Paramont '' zabiljezio dva trijumfa na drugom ovosezonskom turniru NLB WHEEL lige

Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice ostvario je u Beogradu dva trijumfa na drugom ovosezonskom turniru NLB WHEEL lige u košarci u kolicima.

Paramont je na startu slavio protiv Singidunum -Crvene zvezde 64:63, dok je u duelu sa Zagrebom bilo 70:55.
 
Podgorički tim do pobjede protiv domaćina vodili su Vahid Omerhodžić i Dino Dizdarič sa po 17, Georgi Ivanov ubacio je 16, a Elvir Purić 14 poena.
 
Omerhodžić je u trijumfu protiv Zagreba bio najefikasniji sa 24, Purić i Ivanov ubacili su po 16, dok je Dizdarić meč završio sa 14 poena.
 
Oba trijumfa u Beogradu ostvarila je i ekipa Vrbasa - protiv Zagreba 95:48 i Singidunum-Crvene zvezde 76:47.
 
Podgorički tim voljom žrijeba bio je slobodan na prvom turniru NLB WHEEL lige u Zagrebu.
 
Regionalno takmičenje biće nastavljeno 25. februara, turnirom u Podgorici.
 

- Objavljeno ponedjeljak, 05 decembar 2022 09:14

,,Luča'' uspješna drugog dana ,,PODGORICA OPEN 2022''

Članovi podgoričkog stonoteniskog kluba OSI Luča, Pjetro Paljušević i Đuro Krivokapić, osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, drugog takmičarskog dana međunarodnog turnira za osobe sa invaliditetom ,,Podgorica open 2022''. 
 
Oni su bili zlatni u spojenim kategorijama 6 i 7, a u finalu slavili su protiv Emira Muminovića i Edina Šahmana iz Bosne i Hercegovine (BIH).
 
Pobjedničko postolje kompletirale su članovi Luče, Milijana Ćirković i Slobodan Mihajlović.
 
Bronzane medalje, od članova Luče, osvojili su i Slobodanka Gurešić i Samra Kojić (klasa 2-5), kao i Dejan Bašanović i  Uroš Gugolj (klasa 8-10).
 
U klasi 2-5 najbolji su bili Goran Perlić i Vladan Petković iz Srbije, a u finalu slavili su protiv drugog tima Srbije koji čine Nebojša Ilić i Nenad Mitrović.
 
Zlatni u klasi 8-10 bili su Hamed Podbišćanin, Srđan Šćekić i Nebojša Kitić iz Srbije, koji su finalu savladali ekipu Bosne i Hercegovine, u sastavu Haris Eminović, Ivica Vidiček i Kasim Cerić.
 
Bronzana je bila Hrvatska, za koju su nastupali Ivana Medvedović i Sanda Vidović.
 
Stonoteniseri Luče prvi takmičarski dan završili su sa devet medalja - dvije zlatne, tri srebrne i četiri bronzane. 
 
Zlatne medalje juče su osvojili Pjetro Paljušević (klasa 7) i Slobodanka Gurešić (2-5), dok su srebrni bili Uroš Gugolj (8), Đuro Krivokapić (6) i Samra Kojić (2-5). 
 
Branzanim medaljama okitili su se Dejan Bašanović (9-10), Miljan Cerović (8), Igor Mijović (6) i Milijana Ćirković (6-10). 
 
Turnir u sportskoj sali Osnovne škole Novka Ubović okupilo je više od 40 stonotenisera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. 
 
Organizatori turnira bili su Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča i Udruženje paraplegičara Podgorica, a igran je pod pokroviteljstvom Glavnog grada i uz podršku Paraolimpijskog komiteta i Ministarstva sporta i mladih.
Turnir je održan povodom 3.decembra,Medjunarodnog dana odoba sa invaliditetom a u susret Danu Oslobođenja Podgorice.

- Objavljeno subota, 03 decembar 2022 09:18

9 medalja za Luču prvog takmičarskog dana ,,Podgorica Open 2022''

Stonoteniseri podgoričke Luče prvi takmičarski dan međunarodnog turnira za osobe sa invaliditetom Podgorica open završili su sa devet medalja - dvije zlatne, tri srebrne i četiri bronzane.
 
Zlatne medalje osvojili su Pjetro Paljušević (klasa 7) i Slobodanka Gurešić (2-5), dok su srebrni bili Uroš Gugolj (8), Đuro Krivokapić (6) i Samra Kojić (2-5).
 
Branzanim medaljama okitili su se Dejan Bašanović (9-10), Miljan Cerović (8), Igor Mijović (6) i Milijana Ćirković (6-10).
 
Paljušević je u klasi 7, u finalnom meču, pobijedio Danijela Setrajčića iz Hrvatske 3:1.
 
Bronzane medalje osvojili su Hamed Podbiščanin iz Srbije i Edib Šahman iz Bosne i Hercegovine (BIH).
 
Gurešić je u finalnom meču (klasa 2 - 5) bila bolja od klupske drugarice Samre Kojić 3:0.
 
U klasi 8, Gugolj je izgubio finalni meč od Srđana Šćekića iz Srbije 3:1.
 
Bronzane medalje osvojili su Miljan Cerović i Rubinco Ristevski iz Sjeverne Makedonije.
 
Krivokapić je u finalnom meču klase 6 poražen od Harisa Eminovića iz BIH 3:0.
 
Bronzana odličja pripala su Igoru Mijoviću i Emiru Muminoviću iz BIH. 
 
Hrvatica Ivana Medvedovič bila je zlatna u 
klasi 6-10, a u finalu bila je bolja od sunarodnice Sande Vidović 3:2.
 
Pobjedničko postolje kompletirale su bronzane Milijana Ćirković i Snežana Ivčević iz Hrvatske.
 
U klasi 9-10 trijumfovao je Nebojša Kitić iz Srbije, koji je u finalnom meču savladao Ivicu Vidičeka iz BIH 3:2.
 
Sa bronzanim odličjem nastup su završili Bašanović i Kasim Ćerić iz BIH.
 
U klasi 2-5 zlatnu medalju osvojio je Goran Perlić iz Srbije pobjedom u finalnom meču protiv Nebojše Ilića 3:1.
 
Bronzani su bili Vladan Petković i Nenad Mitrović iz Srbije.
 
Turnir će biti nastavljen sjutra ekipnim takmičenjem.
 
Takmičenje u sportskoj sali Osnovne škole Novka Ubović okupilo je više od 40 stonotenisera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.
 
Organizatori turnira su Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča i Udruženje paraplegičara Podgorica, a igra se pod pokroviteljstvom Glavnog grada i uz podršku Paraolimpijskog komiteta i Ministarstva sporta i mladih.
 

- Objavljeno utorak, 29 novembar 2022 12:01

Fizio Tim uz crnogorske paraolimpijce do POI u Parizu 2024

Zdrastvena ustanova Fizio tim Crna Gora brinuće o zdravlju crnogorskih paraolimpijaca do Paraolimpijskih igara u Parizu,
Ugovor o produžetku saradnje potpisali specijalista primjenjene terapije Srđan Kojić i predsjednik POK-a, Igor Tomić.
Srđan Kojić
"Čast nam je i zadvoljstvo što je POK ukazao povjerenje našoj ustanovi. PZU Fizio tim će biti dio pula koji će voditi računa o zdravlju naših najboljih paraolimpijaca najmanje do Igara u Parizu 2024. godine."
Tomić
"Izuzetne rezultate crnogorskih paraolimpijaca mora pratiti konstantan razvoj trenažne tehnologije. Takav jedan kvalitet dobili smo u prethodnoj godini sa našim Fizio timom. Ponosni smo što nastavljamo saradnju i što će biti dio tima POK do 20224. i brinutu o momentu prevencije, a posebno u procesu rehabilitacije naših sportista. Tim POK se konstatno širi, siguran sam da će to dati nove izazove, a i rezultate."
Članovi Fizio tima već decenijama aktivni su u crnogorskom sportu, kao dio stručnih štabova najtrofejnijih klubova i nacionalnih timova.
Bili su dio medicinskog tima na svim Olimpijskim igrama na kojima Crna Gora nastupala samostalno, od Pekinga do Tokija, a u Londonu dali su doprinos najvećem uspjehu crnogorskog sporta. 
Saradnja sa POK traje nekoliko godina, a krajem 2021. krunisana je potpisivanjem ugovora koji je danas produžen.

- Objavljeno utorak, 29 novembar 2022 11:27

Stonoteniski turnir ,,PODGORICA OPEN 2022'' za vikend

Međunarodni stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom Podgorica open 2022 biće održan u subotu i nedjelju, a okupiće više od 40 stonotenisera.  
Očekuje učešće takmičara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, među kojima su i osvajači medalja sa  evropskih i svjetskih prvenstava.
Takmičenje će biti održano u kategorijama od 2-5 (osobe korisnici invalidskih kolica) i 6-10 (stojeći stav)
Za subotu je planiran program u pojedinačnoj konkurenciji, dok će u nedjelju biti odigran ekipni dio turnira. 
Svečano otvaranje turnira u sportskoj sali Osnovne škole Novka Ubović zakazano je za subotu u deset sati. 
Organizatori turnira su Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča i Udruženje paraplegičara Podgorica, a biće odigran pod pokroviteljstvom ,Glavnog grada uz podršku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.

- Objavljeno utorak, 29 novembar 2022 11:24

Stonoteniseri odlicni u Makedoniji

Crnogorski stonoteniseri su proteklog vikenda ucestvovali na medjunarodnim turnirima u para stonom tenisu koji su održani u Makedoniji i to u Skoplju 26 novembra odnosno 27 novembra u Kumanovu.
Na turniru u Skoplju, u klasi 2-5(invalidska kolica) Kojic Samra je osvojila 3 mjesto, dok je Basanovic Dejan u klasl 9-10 (stojeci stav) osvojio drugo mjesto nakon sto je u finalu porazen od bugarskog takmicara. U klasi 6-8(stojeci stav) Pjetro Paljusevic je nakon što je prosao grupno natjecanje, izgubio mec od srpskog takmicara za ulazak u polufinale, dok su Milijana Cirkovic i Djuro Krivokac svoje ucesce okoncali u grupi.
 
Na turniru u Kumanovu, u klasi 9-10 Basanovic je izgubio finalni mec od Bugarskog takmicara Pauna Vatova rezultatom 3-2, dok je Paljusevic u klasi 6-8 osvojio 3 mjesto pobijedivsi srpskog takmicara Milana Antica rezultatom 3-0. Takmicenje u grupi su zavrsili Milijana Cirkovic, Samra Kojic i djuro  Krivokapic.
Na turniru u Skoplju je ucestvovalo 25 a u Kumanovu 18 igraca iz Makedonije, Srbije, Bugarske i Crne Gore.
 

- Objavljeno ponedjeljak, 28 novembar 2022 12:47

Izbor najuspjesnijh u izboru POKCG

Global reprezentativac Nikola Nikolić najuspješniji je crnogorski paraolimpijac u 2022. godini.
 
Nikolić je predvodio ekipu Nikšića do finala završnog turnira Lige šampiona i sa 90 pogodaka bio je drugi strijelac tog takmičenja.
 
Plasman na završi turnir izborili su na kvalifikacionim turnirima u Pragu i Nikšiću, na kojima su osvojili drugo, odnosno prvo mjesto. 
 
Golbalisti su ove godine bili treći na međunarodnom turniru u Roštoku, dok su trijumfalno završili nastupe u Beogradu i Nišu.
 
Najuspješniji mladi sportista je plivačica Iskra Dedivanović, koja je osvojila bronzanu juniorsku medalju na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Finskoj u disciplini 100m prsnim stilom.
 
Za najuspješniju ekipu u 2022. godini proglašena je Golbal klub Nikšić, srebrni na finalnom turniru golbal Lige šampiona u Njemačkoj.
 
Najuspješniji trener je Nikola Čurović, šef stručnog štaba Nikšića i golbal reprezentacije Crne Gore.
 
POK će za izuzetan sportski rezultat dodijeliti priznanja atletičarki Maji Rajković, džudisti Mirnes Ramoviću i stonoteniserima Filipu Radoviću i Luki Bakiću.
 
Rajković je na internacionalnom sankcionisanom mitingu u Zagrebu, u bacanju koplja kategorije F 54, ostvarila lični rekord hicem od 14,24 metra. To je trenutno najbolji rezultat na evropskim rang listama Međunarodne paraatletske federacije.
 
Ramović je bio petopolasirani na seniorskom Evropskom prvenstvu za osobe bez i sa smetnjama vida u Kaljariju.
 
Radović i Bakić su izborili plasman među 8 najboljih stonotenisera na Svjetskom prvesntvu u španiskoj Granadi
 
Svečana ceremonija proglašenja najboljih biće održana 21. decembra, u 13 sati, u podgoričkom hotelu Ramada.

- Objavljeno ponedjeljak, 28 novembar 2022 09:42

Održajna manifestacija ,,Srednjoškolci Podgorici''

U Resursnom centru za djecu i mlade ,,Podgorica" u okviru manifestacije ,,Srednjoskolci Podgorici" održano Prvenstvo Srednjih skola u stonom tenisu.
 Prvo mjesto osvojila je Gimnazija "Slobodan Škerović"u sastavu Perovič Jana,Novakovic Novak i Radulovic Andrija koja je u finalu 2:0 bila bolja od.
 Građevinske škole"Marko Radovic" u sastavu Nikolina Pođanin,Vukovic Nemanja i Janko Jokic. 
 Treće mjesto pripalo je Srednjoj mješovitoj školi Golubovci koja je u neizvjesnoj borbi za bronzu bia bolja od Ekonomske škole "Mirko Vršovic"rezultatom 2:1.
 Na Prvenstvu je rekordno učešće uzelo 9 podgoričkih Srednjih škola. 
 Prvenstvo koje je imalo inkluzivni karakter je održano pod pokroviteljstvom Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu i sport uz tehničku podršku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore. 

- Objavljeno ponedjeljak, 28 novembar 2022 09:34

Gurešićka zlatna na Studentskom prvenstvu Crne Gore u stonom tenisu

Za vikend je u Multimedijalnoj sali Sportsko kulturnog centra održano XV Studentsko prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu.

Nastupilo je ukupno 45 takmičara a igralo se u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Slobodanka Gurešić sa Fakulteta političkih nauka je bez premca osvojila titulu šampiona u ženskoj konkurenciji. Ona je u finalu savladala Milicu Radulović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića rezultatom 2:0 u setovima. Treće mjesto pripalo je Katarini Sinđić sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

 


- Objavljeno ponedjeljak, 28 novembar 2022 09:31

,,Paramont'' maksimalan u Podgorici

Košarkaši Paramonta zabilježili su dva trijumfa i zadržali maksimalan učinak i nakon drugog turnira Balkanske lige u košarci u kolicima. 

Paramont je u Podgorici savladao Bijeljinu 69:67 i niški Nais 66:46.
 
Podgorički tim prvi turnir u Bijeljini završio je sa dva trijumfa - protiv Naisa 67:52 i Levskog iz Sofije 55:52. 
 
Po pobjedu na podgoričkom turniru upisali su i Levski i Bijeljina.
 
Levski je bio bolji od Naisa 55:51, dok je Bijeljina trijumfovala protiv Levskog rezultatom  54:44.
 
Turnir je odigran pod pokroviteljstvom Glavnog grada, uz podršku Paraolimpijskog komiteta i Ministarstva sporta i mladih. 
 
Svečano ga je otvorio pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić.
 
Balkanska liga biće nastavljena u martu turnirom u Nišu.
 
Pobjednik regionalnog takmičenja biće odlučen krajem aprila na finalnom turniru u Sofiji.


min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom