- Objavljeno srijeda, 04 avgust 2021 11:04

Goranović i Spaić u Baru tempiraju formu za Tokio

Para atletičari Marijana Goranović i Miloš Spaić,učesnici Paraolimpijskih igara u Tokiju završne dvonedeljne pripreme realizuju u Baru.U odličnim uslovima Sportskog centra ,,Topolica'' formu bruse pod stručnim nadzorom trenera Veljka Čegara.Veljko Čegar :,,Imamo optimalne uslove za rad. Nakon dobrih rezultata na Evropskom prvenstvu u junu, Marijana i Miloš su poslije kraće pauze nastavili dobar  kontinuitet trenažnog procesa u Podgorici u našoj trenažnoj bazi u Resursnom centru za djecu i mlade ,,Podgorica''. Planirano je da u Baru radimo do 15.avgusta i siguran sam da će sportisti spremni otputovati na Paraolimpijske igre.''Tokio će za Marijanu Goranović biti treće Paraolimpijske igre, po čemu je apsolutna rekorderka u crnogorskom paraolimpizmu.Nastupiće u dvije discipline 27.avgusta u bacanju kugle kategorije F 41, i 01.septembra u bacanju diska, spojenih kategorija F40/41.Miloš Spaić će debitovati na Paraolimpijskim igrama, 30.avgusta u bacanju kugle kategorije osoba bez vida F 11.


- Objavljeno subota, 31 jul 2021 08:04

Cakan sport podržao crnogorske paraolimpijce

 Kompanija Cakan sport doniraće crnogorskim paraolimpijcima, učesnicima Igara u Tokiju, vaučer za trgovinu sportske opreme, saopštio je njen vlasnik Radomir Novaković.
On je kazao da su sportski rezultati koje postižu i životni uspjesi koje ostvaruju crnogorski paraolimpoijci za ponos i da zaslužuju podršku, moralnu, finansijsku i svaku drugu.
“Ovo je samo da vam poželimo srećan put. Što se nas i naše firme tiče vi ste već pobjednici. Nijesam imao sreću da izborim plasman na Olimpijske igre, ali nijesam ljubomoran na ljude koji idu tamo. Želim da im pružim podršku. Žao mi je što moja firma nije malo moćnija, ali ovo što radimo je od srca bez interesa”, rekao je Novaković.
On je naglasio da kao bivši sportista zna da prepozna kada je nekome potrebna pomoć.
“U saradnji sa mojim direktorom Suadom Hodžićem postavili smo cilj i nadamo se da ako ne bude finansijske krize gledaćemo da od septembra sljedeće godine ispoštujemo vas savez mnogo bolje nego u ovom trenutku”, kazao je Novaković.
On je poželio crnogorskim sportistima da neko od njih osvoji medalju i bude bolje plasiran od četvrtog mjesta.
“Moj sugrađanin Božidar Čarli Nikolić ima do sada najbolji rezultat na Paraolimpijskim igrama od crnogorskih sportista. Želim vam da poslije Tokija neko od vas bude najbolji”, rekao je Novaković.
Atletičlarka Marijana Goranović zahvalila se Novakoviću na donaciji i kazala da će crnogorski paraolimpijci pomoć znati da cijene.
“Veliko hvala u ime sportista. Mi ćemo najbolju zahvalnicu ispisati rezultatima u Tokiju”, kazala je Goranović.

- Objavljeno petak, 30 jul 2021 11:45

Đukanović: Crna Gora se ponosi rezultatima paraolimpijaca

Crna Gora se ponosi rezultatima paraolimpijaca, kazao je predsjednik države Milo Đukanović, navodeći da je uvjeren da će paraolimpijska reprezentacija svojim primjerom dati snažan podsticaj paraolimpijskoj zajednici.
Đukanović je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, primio delegaciju paraolimpijske reprezentacije Crne Gore povodom ispraćaja na Paraolimpijske igre u Tokiju i uručio crnogorsku zastavu atletičarki Marijani Goranović i stonoteniseru Filipu Radoviću koju će nositi na svečanoj ceremoniji otvaranja igara.

- Objavljeno četvrtak, 29 jul 2021 10:57

Tadić želi finale i lični rekord u Tokiju

Crnogorski plivač Ilija Tadić kazao je da mu je cilj da na Paraolimpijskim igrama u Tokiju izbori finale i popravi lični rekord.

On će se u Tokiju takmičiti u disciplini 50 metara slobodnim stilom, u kategoriji S9.

Tadić, koji je nosio crnogorsku zastavu na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, bio je veoma blizu kvalifikacione norme.

Na sankicionisanim mitinzima u Zagrebu i Linjanu nedostajale su mu svega dvije, odnosno četiri stotinke u trci na 50 metara slobodnim stilom.


- Objavljeno četvrtak, 22 jul 2021 10:41

Marijana Goranović i Filip Radović nosioci zastave u Tokiju

Stonoteniser Filip Radović i atletičarka Marijana Goranović nosiće crnogorsku zastavu na otvaranju Paraolimpijskih igara u Tokiju, odlučio je Upravni odbor POK CG.
Marijana Goranović, dvostruka vicešampionka Evrope u bacanju kugle, će u Tokiju bacati kuglu i disk na svojim trećim igrama što je čini apsolutnom rekorderkom po broju nastupa.
Filip Radović je najtrofejniji crnogorski paraolimpijac, osvajač tri bronzane i jedne srebrne medalje na evropskim prvenstvima u stonom tenisu. On se kao treći igrač svijeta na Para ITTF svjetskoj rang listi, kvalifikovao za svoje prve Paraolimpijske igre.
Pored Filipa i Marijane u Tokiju će po drugi put na Paraolimpijskim igrama nastupiti još i plivač Ilija Tadić i debitanti atletičar Miloš Spaić i stonoteniser Luka Bakić koji će zajedno sa Filipom Radovićem pored pojedinačnog nastupa činiti prvi ekipni nastup Crne Gore na Paraolimpijskim igrama.
Svečano otvaranje igara je zakazano za 24. avgust.


- Objavljeno ponedjeljak, 19 jul 2021 10:49

Bakić i Radović odradili prvi ciklus priprema za POI

Stonoteniska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore je završila prvi ciklus priprema za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.Filip Radović i Luka Bakić u pratnji trenera Nikolaea Lupuleskog su proteklih 15 dana trenirali u poznatim stonoteniskim centrima u českom Havirovu i rumunskoj Bistrici.
Nikolae Lupulesku, trener: ,, Odradili smo odličan posao.Imali smo veoma dobre uslove i sparing partnere.Planirano je da naredni dio priprema nastavimo u Uzdinu, gdje će ekipu stručno pojačati Ilie Lupulesku,nekada jedan od najboljih dubl igrača svijeta, čija će nam podrška posebno značiti za pripremu ekipnog nastupa na igrama u Tokiju. Završni dio priprema je planiran da se realizuje u Temerinu i Zrenjaninu.''
Filip Radović i Luka Bakić će u Tokiju nastupiti u pojedinačnom dijelu koje je na programu od 25-29.avgusta ,dok ih ekipni dio očekuje od 31.avgusta do 03.septembra.


- Objavljeno nedjelja, 18 jul 2021 15:06

Tadiću zlato na 50m

Paraolimpijac Ilija Tadić osvojio je prvo mjesto na 50 metara slobodno, u spojenim kategorijama, na 12. međunarodnom paraplivačkom mitingu u Zagrebu.
Tadić je zlato osvojio sa rezultatom 27,17 sekundi, u konkurenciji 73 takmičara.
U trci na 100 metara slobodno zauzeo je sedmo mjesto.
Tadić je kazao da je još daleko od njegovog ličnog rekorda.
“Zadovoljan sam, s obzirom da sam u prvoj fazi priprema za Paraolimpijske igre u Tokiju”, rekao je Tadić.
Organizatori mitinga bili su Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski para plivački savez i Plivački klub Natator iz Zagreba.

- Objavljeno nedjelja, 18 jul 2021 15:03

Održan memorijalni turnir "Mira Topović"

Odbojkaši pljevaljskog Seta pobjednici su prvog memorijalnog turnira "Mira Topović" u sjedećoj odbojci.
Set je turnir u Pljevljima završio sa maksimalnim učinkom.
Kao prvoplasirani, pobjedama protiv Neretve iz Mostara 2:1 (24:26, 30:28 i 15:8) i ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine 2:0 (25:18 i 25:12), završio je takmičenje u grupi.
U finalu pljevaljski tim slavio je protiv Iskre iz Bugojna 2:0 (25:13 i 25:17).
U meču za treće mjesto Bosna iz Znice slavila je protiv Neretve 2:0 (25:23 i 29:27).
Kao petoplasirana završila je Breza, koja je bila bolja od ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine 2:1 (20:25, 25:19 i 15:13).
Turnir je svečano otvorio predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, a učesnike su pozdravili predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić i predstavnik porodice,Milan Topović.
Organizator turnira je bio Klub sjedeće odbojke Set, uz pokroviteljstvo Opštine Pljevlja i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore. 
Mira Topović, koja je preminula sredinom decembra prošle godine, bila je istaknuti borac za ljudska i prava osoba sa invaliditetom, osnivač i predsjednik Udruženja paraplegičara Pljevlja i prvog kluba sjedeće odbojke u Crnoj Gori, Set

- Objavljeno četvrtak, 08 jul 2021 09:11

Održan seminar na temu rodne ravnopravnosti

Danas je u organizaciji Paraolimpijskog komiteta Crne Gore a u skladu sa strateškim ciljem 8. plana realizacije Strategije razvoja sporta za period 2018-2021. održan seminar na temu "Rodna ravnopravnost u sportu". 
U pravcu podsticanja istrživačko- razvojnog, vaspitno-obrazovnog i stručnog rada u sportu kao i stručnog osposobljavanja u sportu  radionica je imala za cilj unapređenje kvaliteta i nediskriminatorskog karaktera u oblasti sporta.
Seminar su vodili treneri Katarina Bigović i Anđela Dragovic.

- Objavljeno ponedjeljak, 05 jul 2021 12:02

Bakic i Radovic bruse formu za Tokio

Stonoteniska paraolimoijska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, koje će se održati od 25. avgusta do 4. septembra
Prva stanica za Filipa Radovića, Luku Bakića i trenira Nikolaea Lupuleskog  biće trening centar češke stonoteniske reprezentacije u Havirovu.
Crnogorski stonoteniseri će u Češkoj do 10. Jula trenirati sa juniorskim i seniorskim reprezentativcima više država.
Nakon Češke ekipa se seli u Rumuniju, gdje će od 11. do 17. jula trenirati u stonoteniskom centru u Bistrici.
Posljednjih deset dana jula radiće u Uzdinu, gdje će se ekipi priključiti nekada jedan od najboljih dubl igrača svijeta Ilie Lupulesku.
On će u stručnom štabu biti zadužen za dubl, imajući u vidu da će Radović I Bakić, osim pojedinačno, nastuopiti I u ekipnoj konkurenciji Paraolimpijskih igara u Tokiju.
Završni dio priprema biće realizovan u Novom Sadu, Zrenjaninu i Temerinu.
Za kondicioni dio priprema zadužen je Nebojša Vujkov.
Crna Gora u Tokiju prvi put imaće predstavnike u stonom tenisu, a prvi put nastupiće i u ekipnoj konkurenciji.min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom