- Objavljeno ponedjeljak, 18 oktobar 2021 09:37

Golbal reprezentacija četvrta u Finskoj

Golbal reprezentacija Crne Gore je osvojila četvrto mjesto na ESPO Gran Pri turniru u Finskoj.

Naša selekcija u posljednjem meču u grupnoj fazi ubjedljivo prekidom poražena od Ukrajine 11:1, a onda je u duelu za bronzu bolja bila Rusija 7:2.

– Imali smo šest utakmica za tri dana. Vidi se da je ekipi posljednjeg dana falilo energije. Pokazali smo da možemo da se ravnopravno nosimo sa dijelom ekipa iz A divizije i nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu u Turskoj ispuniti veoma važan cilj,a to je opstanak u elitnoj diviziji, i biti među sedam najboljih ekipa u Evropi, rekao je selektor Nikola Čurović.

Crna Gora je  savladala Španiju 8:2, a izgubila je od Grčke 5:4.

U petak je savladana Rusija rezultatom 7:5, dok je Finska bila bolja 14:8.

Reprezentacija Crne Gore u Finskoj, generalnoj probi pred nastup na Evropskom prvenstvu A divizije u turskom Samsunu od 1.do 14.novembra, nastupila je u sastavu Marko i Nikola Nikolić, Goran Macanović, Miloš Ranitović i Mirnes Ramović.


- Objavljeno četvrtak, 14 oktobar 2021 10:59

Golbal reprezentacija Crne Gore na ESPO Grand Prix turniru u Finskoj

Golbal reprezentacija Crne Gore, u cilju što bolje pripreme za Evropsko prvenstvo – A divizije u Samsunu(1-13.novembar), učestvovaće od sjutra, petka do nedjelje na prestižnom Espo Grand Pri turniru u Finskoj.

Na turniru u finskom gradu Espo koji okuplja samo ekipe iz A divizije, osim crnogorske i selekcije domaćina, učestvovaće i reprezentacije Španije, Grčke, Rusije i Ukrajine.

Selektor Nikola Curovic: ,,Pripreme teku po planu,momci vrijedno rade. Espo je generalna proba pred Evropsko prvenstvo.Igracemo sa direktnim rivalima koji nas ocekuju u Turskoj.Planirano je da se odigra dosta meceva u Finskoj,tako da cemo nakon turnira imati dobar uvid u trenutnu formu i kvalitet u odnosu na najjace evropske ekipe.''

Crnogorski golbalisti u petak, prvog takmičarskog dana, igraće sa Rusijom (9.00) i Finskom (16.15).

Dan kasnije sastaće se sa Grčkom (8.00) i Španijom (14.00), dok je za nedjelju zakazan duel posljednjeg kola sa Ukrajinom (7.10).

U poslijepodnevnom programu predviđeni su dueli za konačan plasman, odnosno za peto, treće i prvo mjesto.


- Objavljeno ponedjeljak, 11 oktobar 2021 14:11

Đukić i Radulović učesnici Interkulturalnog sportskog kampa

Plivaci Nikola Djukic i Tomas Radulovic kao predstavnici sportista Paraolimpijskog komiteta Crne Gore ucesnici su Interkulturalnog sportskog kampa, pod nazivom „Interkulturalne kompetencije u sportu”, koji Lokalna kancelarija Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Crnoj Gori u partnerstvu Upravom za sport i mlade Crne Gore organizuje od 10. do 13. oktobra u Kolašinu, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori. 
Osnovni cilj ovog kampa, koji okuplja mlade sportiste iz svih regija Crne Gore, ogleda se u jačanju interkulturalnih kompetencija i pružanju podrške mladim sportistima, jačanju saradnje među njima, promovisanju aktivizma, jačanju interkulturalnog učenja kroz sport sa jakom regionalnom komponentom, kao i podizanju njihove svijesti o mogućnostima za učešće u programima mobilnosti na prostoru Zapadnog Balkana. 
Ugledni mladi sportisti su u fokusu ovog događaja prepoznatljivi kao važan resurs u promociji ideja pomirenja i saradnje kroz mobilnost, kako u našoj zemlji, tako i šire.


- Objavljeno ponedjeljak, 11 oktobar 2021 09:56

Plivači sa uspjehom završili nastup na mitingu u Sarajevu

Plivačka reprezentacija Crne Gore sa uspjehom je zavrsila nastup na međunarodnom para plivačkom mitingu (RE)START u Sarajevu..
U pratnji trenera Boška Radulovića, Crnu Goru u Sarajevu su predstavljali Tomas Radulović u kategoriji S4, Andrija Đurović S9 i Nikola Đukić u kategoriji S2.

Boško Radulović je kazao da je to bilo izuzetno važno takmičenje za razvoj mladih članova reprezentacije, sa obzirom na to da je bilo inkluzivnog karaktera i da su imali priliku da takmiče sa vršnjacima bez invaliditeta.

“Momci su nastupili u više trka u oba programa i na 25 metara (m) i na 50 m na bazenu, i ovo je bila odlična uvertira pred tradicionalno, takmičarski jak para plivački miting Sarajevo Open 2021, koji nas očekuje u prvoj nedjelji novembra”, kazao je Radulović.

Organizatori plivačkog takmičenja na olimpijskom bazenu Otoka su bili plivački klubovi Spid i Sport Time iz Sarajeva.


- Objavljeno petak, 08 oktobar 2021 11:43

Plivači na (RE)START mitingu u Sarajevu

Para plivačka reprezentacija Crne Gore  učestvovaće u subotu 09.10.2021.godine  na međunarodnom para plivačkom mitingu ,,(RE)START'' koji ce se održati u Sarajevu.
U pratnji trenera  Boška Radulovića, Crnu Goru u Sarajevu  će predstavljati Tomaš Radulović,Andrija Đurović i Nikola Đukić.U jutarnjem programu na 25 m bazenu Tomas Radulovic u kategoriji S4  ce nastupiti  u trkama  25 m slobodnim stilom i prsno,Andrija Djurovic u kategoriji S9 u trkama 25 m slobodnim stilom i ledjnim stilom, dok će Nikola Djukic u kategoriji S2 nastupiti u trkama  25 m slobodnim stilom i 25 m ledjnim stilom.
U poslepodnevnom programu na 50 m bazenu Tomas Radulović će plivati  50 m i 100 m prsno, 50 m slobodnim stilom,dok će Andrija Djurovic plivati  50 m kraul  i delfin kao i 100 prsno.
Bosko Radulović: ,,Ovo su izuzetno važna takmičenja za razvoj naših mladih članova reprezentacije.Posle nastupa u Beogradu pretproslog vikenda ovo je dobar kontinuitet takmičenja s obzirom da nas i u prvoj nedelji novembra ocekuje veliki para plivački miting ,,Sarajevo Open''.
Organizator plivačkog takmičenja na olimpijskom bazenu Otoka je Plivački klub ,,Spid'' i Plivacki klub ,,Sport Time'' iz Sarajeva.


- Objavljeno srijeda, 06 oktobar 2021 11:22

Golbalisti Crne Gore hvataju zalet za EP u Turskoj

Golbal reprezentacija Crne Gore po prvi put će nastupiti na Evropskom prvenstvu A divizije koje će se ove godine održati u turskom Samsunu od 01-13.novembra.To je prvi nastup crnogorskog paraolimpijskog ekipnog sporta u elitnom rangu takmičenja.Crnogorski golbalisti će u Turskoj igrati u A grupi gdje će snage odmjeriti sa reprezentacijama Njemačke,Turske,Finske i Grčke. U grupi B će igrati reprezentacije Litvanije,Ukrajine,Belgije,Španije i Rusije.

Četiri prvoplasirane reprezentacije će proći u nokaut fazu, gdje će se boriti za medalje. Tri poslednje plasirane reprezentacije se sele u B diviziju.Golbalisti Crne Gore u sastavu Goran Macanović,Miloš Ranitović,Nikola i Marko Nikolić i Mirnes Ramović pod stručnim nadzorom selektora Nikole Čurovića prvu fazu završnih priprema obavljaće u Nikšiću od 08-13.oktobra gdje će im u sparingu pomagati poznati srpski paraolimpijac Miloš Grlica. U sklopu priprema golbal reprezentacija Crne Gore će nastupiti na prestižnom ESPO Grand Prix turniru u Finskoj koji će se održati od 14-17.oktobra.Turnir će okupiti nacionalne selekcije iz A divizije  Finsku,Grčku,Španiju,Rusiju, Ukrajinu i Crne Gore. Nakon turnira u Finskoj, našu reprezentaciju  očekuje novo okupljanje u Nikšiću,odakle će otputovati za Rim gdje će od 22-25.oktobra odigrati nekoliko sparing utakmica sa reprezentacijom Italije.Poslednja etapa priprema će se odvijati u trenažnoj bazi golbal reprezentacije u Nikšiću,gdje će našim golbalistima pomagati jedan od najboljih svjetskih igrača Slovenac Matej Ledinek.


- Objavljeno ponedjeljak, 04 oktobar 2021 11:21

Predstavnici POKCG posjetili Udruženje roditelja,djece i omladine sa smetnjama u razvoju ,,Pružite nam šansu''

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić i para atletičar Miloš Spaić posjetili su Udruženje roditelja,djece i omladine sa smetnjama u razvoju ,,Pružite nam šansu''.

Ova posjeta je organizovana sa ciljem upoznavanja i promocije prava djece i mladih sa smetnjama u razvoju da učestvuju u svim sportskim dešavanjima u skladu sa svojim mogućnostima.

Paraolimpijci već godinama unazad pokazuju šta ljudi sa invaliditetom mogu ako im se pruži šansa da se bave sportom.

Nevladino udruženje ,, Pružite nam šansu'' je osnovano 2008.godine i broji oko 37-oro djece i omladine sa intelektualnim i kombinovanim smetnjama, u razvoju.

Dogovoreni su dalji koraci intezivnije saradnje i uključivanja članova Udruženja u sportsko-rekreativne aktivnosti.

 


- Objavljeno nedjelja, 26 septembar 2021 10:48

POKCG obiljezio Evropsku nedelju sporta

Paraolimpijski komitet Crne Gore je prethodnog vikenda obilježio Evropsku nedelju sporta koja se tradicionalno organizuje u periodi u od 23-30.septembra, pod pokroviteljstvom Uprave za sport i mlade.

U sklopu Evropske nedelje sporta POKCG  je realizovao 51. Prvenstvo Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom. Osnovni ciljevi #ACTIVE usmjereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na starost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života.

U okviru manifestacije održana je i promocija knjige ,, Paraatletika u Crnoj Gori'', publiciste Zorana Poleksića, na kojoj su pored autora govorili i prvi crnogorski paraolimpijac Savo Blagojević i trofejni trener atletske paraolimpijske reprezentacije Crne Gore Veljko Cegar.


- Objavljeno nedjelja, 26 septembar 2021 10:27

Tomas Radulović zlatni na ,,Trofeju Beograda''

Član podgoričkog Plivačkog kluba osoba sa invaliditetom ,,Mako", Tomas Radulović, sa dvije zlatne medalje završio je debitantski nastup na međunarodnom para plivačkom mitingu Trofej Beograda.
Radulović je trijumfovao u disciplinama 50 metara slobodno i 50 leđno, u spojenim kategorijama S2 – S4.
U njegovoj konkurenciji nastupila su 74 takmičara.
Njegov klupski drug Nikola Đukić bio je četvrti na 50 metara leđno.
Organizator plivačkog takmičenja na plivalistu 25.maj bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.


- Objavljeno nedjelja, 26 septembar 2021 10:21

Goranović i Spaić najbolji atletičari na Prvenstvu Crne Gore

Miloš Spaić i Marijana Goranović najbolji su atletičari 51. prvenstva Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom u Podgorici.
Spaić je u bacanju kugle, u spojenim kategorijama 11, 13, 40 i 41, pobijedio hicem od 10 metara i 75 centimetara.
Goranović je u klasi F41 do trofeja u ženskoj konkurenciji došla hicem od 6,64 metra.
Ona je slavila i u bacanju diska hicem od 20 metara i 55 centimetara.min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom