četvrtak, 14 oktobar 2021 10:59

Golbal reprezentacija Crne Gore na ESPO Grand Prix turniru u Finskoj

Golbal reprezentacija Crne Gore, u cilju što bolje pripreme za Evropsko prvenstvo – A divizije u Samsunu(1-13.novembar), učestvovaće od sjutra, petka do nedjelje na prestižnom Espo Grand Pri turniru u Finskoj.

Na turniru u finskom gradu Espo koji okuplja samo ekipe iz A divizije, osim crnogorske i selekcije domaćina, učestvovaće i reprezentacije Španije, Grčke, Rusije i Ukrajine.

Selektor Nikola Curovic: ,,Pripreme teku po planu,momci vrijedno rade. Espo je generalna proba pred Evropsko prvenstvo.Igracemo sa direktnim rivalima koji nas ocekuju u Turskoj.Planirano je da se odigra dosta meceva u Finskoj,tako da cemo nakon turnira imati dobar uvid u trenutnu formu i kvalitet u odnosu na najjace evropske ekipe.''

Crnogorski golbalisti u petak, prvog takmičarskog dana, igraće sa Rusijom (9.00) i Finskom (16.15).

Dan kasnije sastaće se sa Grčkom (8.00) i Španijom (14.00), dok je za nedjelju zakazan duel posljednjeg kola sa Ukrajinom (7.10).

U poslijepodnevnom programu predviđeni su dueli za konačan plasman, odnosno za peto, treće i prvo mjesto.

Crnogorska reprezentacija u Finskoj nastupiće u sastavu Goran Macanović, Miloš Ranitović, Nikola i Marko Nikolić i Mirnes Ramović, a predvodiće je selektor Nikola Curovic.

Crnogorska selekcija prvu fazu završnih priprema odradila je u Nikšiću od 8. do 13. oktobra, a u sparingu im je pomagao poznati srpski paraolimpijac Miloš Grlica.

Izabranike selektora Čurovića, nakon turnira u Finskoj i novog okupljanja u Nikšiću, očekuju sparinzi sa Italijom od 22. do 25. oktobra u Rimu.

Posljednja etapa priprema obiće odrađena u trenažnoj bazi golbal reprezentacije u Nikšiću, gdje će crnogorskim golbalistima pomagati jedan od najboljih svjetskih igrača, Slovenac Matej Ledinek.

Crnogorski golbalisti na EP u Samsunu igraće u A grupi sa Njemačkom, Turskom, Finskom i Grčkom.

Rivali u B grupi biće Litvanija, Ukrajina, Belgija, Španija i Rusija.

Po četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće četvrtfinale, dok će najslabije selekcije iz obje grupe izgubiti status člana A divizije.

U niži rang, nakon nokaut faze, preseliće se i osmoplasirana reprezentacija.

Crnogorski golbalisti nastup u elitnom rangu, među deset najboljih evropskih selekcija, izborili su plasmanom u finale B šampionata Evrope, početkom juna u finskom Lahtiju.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner