Objavljeno subota, 08 decembar 2018 16:49
08 dec

Golbalisti na visini zadatka u Zagrebu

Golbal reprezentacija Crne Gore osvojila prvo mjesto na Medjunarodnom golbal turniru u Zagrebu.
Crna Gora je bila prva u grupi A sa dvije pobjede ,protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine prekidom 12-2, i B reprezentacije Hrvatske rezultatom 8-2.
U polufinalu je nasa reprezentacija ubjedljivo 10-2 pobjedila ekipu Beograda,dok je u finalu, posle vise medjusobnih duela u poslednjih nekoliko godina, po prvi put pobijedjena reprezentacija Slovenije rezultatom 7-2.
Nikola Curovic selektor: ,, Izuzetno sam zadovoljan igrom momaka tokom cijelog turnira , posebno odbranom .Posebno raduje prva pobjeda protkiv reprezentacije Slovenije.Vec u januaru nas ocekuje start Srednje evropske lige i siguran sam da ova ekipa ima kvalitet da se vec naredne godine na Evropskom prvenstu C divizije u Italiji vratimo u B diviziju.


Objavljeno petak, 07 decembar 2018 14:33
07 dec

Golbal reprezentacija sjutra na turniru u Zagrebu

Golbal reprezentacija Crne Gore igraće sjutra na međunarodnom turniru u Zagrebu. Na turniru će osim zemčje domaćina i naše, nastupiti i selekcije Slovenije, BiH i Srbije.

Selektor Nikola Čurović će u Zagrebu računati na braću Marka i Nikolu Nikolića, Gorana Macanovića i Mirnesa Ramovića."Turnir u zagrebu će biti dobra provjera pred početak nove sezone Srednje-evropske lige, koja će startovati u januaru, a u kojoj ćemo se takmičiti sa reprezentacijama Slovenije, Rumunije i Velike Britanije", kazao je Čurović.


Objavljeno srijeda, 05 decembar 2018 11:59
05 dec

Radovic 7.na svjetskoj decembarskoj rang listi

Na decembarskoj seniorskoj listi Svjetske para stoni tenis Filip Radovic zauzima 7.mjesto sa 1629 bodova,sto je za jedno mjesto losiji plasman u odnosu na novembar.
Filipa je pretekao Austrijanac Kristijan Gardos koji ga je i zaustavio u mecu za medalju na nedavno zavrsenom Svjetskom seniorskom prvenstvu u Celju,Slovenija,a koji je u medjuvremenu osvojio srebrnu medalju na Mastersu u spanskoj Almeriji , na kojoj nije nastupio Radovic.
Prvo mjesto zauzima svjetski sampion Patrik Cajnovski iz Poljske sa 1854 boda.
Na juniorskoj listi igraca do 23 godine Filip Radovic je zadrzao 2 mjesto iza kineza Lian Haoa koji ima 1703 boda.


Objavljeno utorak, 04 decembar 2018 17:22
04 dec

Odrzano Prvenstvo Srednjih skola Podgorice u stonom tenisu

Danas je u sportskom centru ,,Spin’’ u Podgorici, u organizaciji Sekretarijata za kulturu I sport Glavnog grada ,Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i centra ,,Spin’’ odrzano Prvenstvo Srednjih skola Podgorice u stonom tenisu.

U konkurenciji 11 Srednjih skola prvo mjesto osvojila je Gimnazija Slobodan Skerovic, koju su predstavljali Iva Vujovic i Uros Perovic u pratnji profesora Miroslava Radulovica.

Drugo mjesto je osvojila Srednja Medicinska skola u sastavu Sara Lukovac , Haris Taljanovic u pratnji profesora Radosa Malidzana, dok je trece mjesto osvojila Srednja Masinska skola ,,Ivan Uskokovic ‘’ za koju su nastupili Andjela Janjusevic i Mato Stojovic ,predvodjeni profesorom Miodragom Djinovicem.

 


Objavljeno utorak, 04 decembar 2018 17:17
04 dec

Marijana Goranović najbolja u 2018.

Atletičarka Marijana Goranović najbolji je sportista u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, odlučio je Upravni odbor POK-a

Goranovićeva je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Berlinu.Za najuspješnijeg mladog sportistu izabran je stonoteniser Filip Radović, četvrtfinalista Svjetskog prvenstva u Celju. Radović je osvajač zlatne medalje na Masters turniru u Laškom, dok je bio bronzani u Bratislavi.

Trenutno je 7. na svjetskoj seniorskoj rang listi, a drugi u konkurenciji juniora.

Za najuspješnijeg trenera u 2018. godini proglašen je trener Marijane Goranović i atletske reprezentacije Crne Gore, Veljko Čegar.

Nagradu za izuzetan sportski rezultat u 2018. godini dobili su stonoteniserka Slobodanka Gurešić (srebna medalja na Univerzitetskim sportskim igrama u portugalskoj Koimbri), atletičrka Maja Rajković (četvrtoplasirana u bacanju koplja i kugle u Berlinu) i šahista Predrag Nikač (četvrti na Svjetskom seniorskom prvenstvu za osobe bez i sa smetnjama vida u grčkom Halkidikiju).

Upravni odbor POK-a odlučio je da zlatne plakete za podršku Paraolimpijskom komitetu Crne Gore dodijeli Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Glavnom gradu.

Specijalno priznanje biće uručeno i prvom sponzoru POK - Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.

Najavljeno je da će zahvalnicu dobiti i Udruženje sportskih novinara Crne Gore.

Najavljeno je da će svečano proglašenje najboljih biće održano 21. decembra u podgoričkom hotelu Ramada.

 


Objavljeno nedjelja, 02 decembar 2018 11:58
02 dec

Odrzano Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu

Juce je u Podgorici odrzano peto prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u organizaciji Stonoteniskog kluba ,,Luca'' i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore,a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Crne Gore i Glavnog grada Podgorice.
Prvenstvo je odrzano u Sportskom centru SPIN ,uz tehnicku organizaciju Stonoteniskog saveza Crne Gore.
U konkurenciji preko 20 sportista zabiljezeni su sledeci rezultati:


Objavljeno utorak, 27 novembar 2018 16:29
27 nov

U subotu pojedinačno prvenstvo Crne Gore

Pojedinačno prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom biće održano u subotu u Podgorici.

Navodi se da će šampinat biti održan u organizaciji Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom Luča i Paraolimpijskog komiteta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Crne Gore i Glavnog grada Podgorice.

Najavljeno je da će na petom šampionatu učestvovati oko 20 takmičara u kategorijama od 1 do 5 (osobe koje igraju iz invalidskih kolica) i od 6 do 10 (osobe sa tjelesnim invaliditetom koje igraju u stojećem stavu).

Šampionat u sportskom centru Spin, koji će biti održan uz tehničku organizaciju Stonoteniskog saveza Crne Gore, počeće u deset sati.


Objavljeno utorak, 20 novembar 2018 16:50
20 nov

Doživotna naknada Radmilu Baraninu

Ministar sporta Nikola Janović uručio je danas paraolimpijcu Radmilu Baraninu Rješenje o utvrđivanju doživotne mjesečne naknade.

Baranin će, zahvaljujući novom Zakonu o sportu, naknadu početi da prima do kraja godine.

On je pravo na mjesečnu naknadu stekao osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Grosetu, u bacanju koplja.

Na istom šampionatu bio je srebrni u bacanju kugle. Baranin je prvi crnogorski paraolimpijac koji je počeo da prima doživotnu mjesečnu naknadu.

Osvajanjem evropskih medalja zvanje sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom stekli su još atletičarka Marijana Goranović i stonoteniser Filip Radović, a doživotna naknada sleduje ih nakon navršene 35 godine.


Objavljeno nedjelja, 18 novembar 2018 11:58
18 nov

POKCG-u plaketa Atletskog saveza Crne Gore

Povodom obiljezavanja jubileja 70 godina Atletskog saveza Crne Gore medju dobitnicima zlatne plakete je i Paraolimoijski komitet Crne Gore.Plaketu je,na svecanosti organizovanoj u hotelu Ramada, predsjedniku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igoru Tomicu urucio predsjednik ASCG Milorad Vuletic


Objavljeno srijeda, 14 novembar 2018 12:59
14 nov

PARAOLIMPIJKA MARIJANA GORANOVIĆ NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNIKA ŠĆEKIĆA

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić priredio je u svom kabinetu prijem za paraolimpijku Marijanu Maru Goranović, evropsku vicešampionku u bacanju kugle.

Predsjednik je istakao da njeni vrhunski rezlutati na evropskim prvenstvima u Grosetu i Berlinu gdje se okitila srebrom, zatim učešće na Olimpijskim igrama u Londonu i Riju i na svjetskim prvenstvima na Novom Zelandu, u Dohi i Londonu, gdje je stigla do samog finala, predstavljaju veliki uspjeh i na najbolji način pokazaju kako se bori za svoju državu.cok

ipc