nedjelja, 11 septembar 2016 08:28

Danas pliva Ilija Tadić

Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, poslije nadmetanja atletičarke Marijane Goranović u bacanju kugle, danas će se takmičiti i plivač Ilija Tadić. Naš reprezentativac nastupiće u kvalifikacijama na 100 metara slobodnim stilom klase S 9.

Sedamnaestogodišnji Budvanin ostvario je veliki uspjeh, pošto je izborio dvije norme za Igre, pa će dan kasnije učestvovati u trci na 50 metara istim stilom.

U kvalifikacijama na 100 metara takmičiće se 24 plivača, raspoređena u tri grupe. Tadićev najbolji rezultat je minut i 64 stotinke, postavljen u aprilu na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Egeru.

"Nadam se da ću oboriti lični rekord. Veće šanse vidim na kraćoj dionici u utorak. Tu bih mogao da ostvarim ozbiljniji rezultat, pa i da se plasiram u finale", kaže Tadić.

Godinu i po u Novom Sadu, a minulih desetak dana uz Iliju je trener Vladimir Ristić, nekadašnji selektor juniorske plivačke reprezentacije.

"S obzirom na to da Tadić ima svega 17 godina i da mu je ovo prvo učešće na Paraolimpijskim igrama, naš takmičar je vrlo smiren i fokusiran, bez tenzije i euforije. Siguran sam da će Ilija dati maksimum, iako pliva sa najboljim svjetskim takmičarima", kazao je Ristić.

Kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom na Paraolimpijskim igrama u Riju danas će početi oko 16 sati po vremenu u Crnoj Gori.

Preuzeto s portala Vijesti.me

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner