utorak, 06 septembar 2016 15:48

Tomić: Takmičari će biti na nivou

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igor Tomić vjeruje da Marijana Goranović i Ilija Tadić na Igrama u Riju mogu u svim disciplinama da postave lične rekorde.On, međutim, nije siguran da precizira šta ti rezultati mogu da donesu na takmičenjima, ali je ubijeđen da će predstavnici Crne Gore biti na svom nivou.
"To što su naši sportisti obezbijedili učešće u četiri discipline, i pored jake konkurencije, predstavlja veliki uspjeh", rekao je Tomić.


On je dodao da bi bio ponosan ukoliko bi Marijana ušla u veliko finale, bar u jednoj disciplini, a da to isto učini Ilija, naročito u trci na 50 metara slobodnim stilom.

"I ovo je značajan iskorak za naš Komitet. U Pekingu se takmičio Dušan Dragović, u Londonu Marijana Goranović, a u Riju imamo dvoje sportista. Neko će pomisliti da je i to malo. Ne, nije. Radi se o dva bazična sporta, atletici i plivanju, po dvije discipline. Nakon ovih Igara zaokružićemo istorijski paraolimpijski ciklus. Osvojili smo četiri evropske medalje, donijeli dvije sa kontinentalnih Igara mladih, jednu univerzitetsku. Uz to, povećali smo broj sportova u našoj državi - devet od 32, koliko ima u međunarodnoj paraolimpijskoj porodici", ističe Tomić.
Igre u Riju su, prema njegovim riječima, kruna ciklusa.
"Atmosfera je odlična u našoj, nazvaću to familiji, u paraolimpijskom selu. Sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje Igara, ali i nastupe Marijane Goranović i Ilije Tadića", zaključio je Tomić.
Milan Jovanović, Radio Crne Gore

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner