četvrtak, 17 novembar 2016 16:48

Objavljena je prva knjiga o paraolimpizmu u Crnoj Gori

Promocija knjige ,,Paraolimpizam u Crnoj Gori’’ organizovana u Resursnom centru za djecu i mlade,,Podgorica’’ na kojoj su govorili specijalni gost Ratko Kovacic potpredsjendik Evropskog paraolimpijskog komiteta, prof dr Dragan Baco Drobnjak, i autor magistar Zoran Poleksic.

Poleksić je prvi koji je uspio da u jednom djelu sabere rad, nastupe i rezultate paraolimpijaca Crne Gore od momenta kada su oni počinjali svoje aktivnosti kroz Sportski savez invalida pa do današnjih dana u Paraolimpijskom komitetu Crne Gore.

U knjizi je sabrano gotovo sve u prethodnih 50 godina, koliko ovaj sportski savez postoji.Da je paraolimpizam nepresušan izvor i moguća inspiracija uvijek, potvrdio je Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, koji je, zajedno sa Poleksićem, u prostorijama Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica“ bio domaćin i ujedno govorio o knjizi.Na promociji knjige „paraolimpizam u Crnj Gori“ govorio je i Dragan Drobnjak, bivši direktor Uprave za sport i mlade a sadašnji predsjednik Školskog sportskog saveza Crne Gore.Promociju knjige uvelicalo je  prisusustvo potpredsjednik Evropskog paraolimpijskog komiteta Ratko Kovačić, bivši paraolimpijac stonoteniser koji je učestvovao na paraolimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. godine.

17112016 01

Među zvanicama i publikom koja je do poslednjeg mjesta ispunila hol Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica“bili su i vrhunski sportisti Crne Gore – Marina Raković, Dragana Konjević, Ivan Strugar i Predrag Radošević te poslanici u Republičkom paralamentu Aleksandar Damjanović (SNP) i Adrijan Vuksanović (HGI)

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner