ponedjeljak, 05 decembar 2016 16:12

Baranin najbolji crnogorski paraolimpijac u 2016.

Atletičar Radmilo Baranin je najuspješniji sportista sa invaliditetom u 2016. godini, jednoglasno je odlučio Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.Baranin je prvak Evrope u bacanju koplja u kategoriji F34, na Evropskom prvenstvu u italijanskom Grosetu, koje je održano u junu ove godine.

Pored zlatne medalje u bacanju koplja, Baranin je na tom takmičenju osvojio i srebrnu medalju u bacanju diska.

Prema odluci UO POK-a, najuspješniji mladi sportista je plivač Ilija Tadić, koji je osvojio šesto mjesto u finalu Evropskog prvenstva u Madeiri, početkom maja. Ilija je, podsjećanja radi, sa 17 godina nosio crnogorsku zastavu na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gdje sa ostvarenim normama nastupio u dvije discipline, na 50 i 100 m slobodnim stilom.

Kako se navodi u saopštenju Paraolimpijskog komiteta, nagradu za izuzetan sportski rezultat dobiće atletičarka Marijana Goranović, vicešampionka Evrope u bacanju kugle iz Groseta u kategoriji F41. i učesnik Paraolimpijskih igara u Riju, gdje zauzela osmo mjesto u finalu bacanja kugle i deveto mjesto u bacanju diska.

"Nagradu za ostvareni sportski rezultat će dobiti stonoteniserka Slobodanka Gurešić, osvajačica bronzane medalje na Univerzitetskim igrama u Zagrebu. Najuspješnija sportska organizacija u 2016. je Golbal klub Nikšić, osvajač više regionalnih turnira u ovoj godini i organizator velikog međunarodnog turnira. Zlatne plakete za doprinos u razvoju sporta OSI u Crnoj Gori će dobiti prvi crnogorski paraolimpijci, Savo Blagojević (Holandija, Anhen 1980.) i Božidar Nikolić (Njujork 1984.), kao i Zoran Polekšić, autor prve knjige o sportu osoba sa invaliditetom kod nas - "Paraolimpizam u Crnoj Gori".

Svečano uručenje nagrada biće upriličeno 26. decembra u hotelu "Podgorica", sa početkom u 13 sati.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner