petak, 10 maj 2019 15:03

Radović obezbjedio medalju

Crnogorski stonoteniser Filip Radović plasirao se u polufinale i obezbijedio bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji na paraolimoijskom Masters turniru koeficijenta 40 u Laškom.
 
Radović i Britanac Kim Dejbl sa dva trijumfa kao prvoplsirani u grupi izborili su direktan plasman u polufinale.
 
Crnogorsko-britanski par u prvom kolu savladao je ekipu Japana u sastavu Nariaki Kakita i Naojo Nagašita 2:0, dok je u drugom slavio protiv Južnoafrikanca Tea Kodžila i Azvara Mohameda Bakara iz Malezije 2:0.
 
Rival Radovića i Dejbla biće poznat nakon svih četvrtfinalnih mečeva. Polufinalni i finalni meč na programu su sjutra.
 
“Dobro smo otvorili ekipni dio turnira i sa dva trijumfa kao prvi u grupi plasirali se direktno u polufinale. Potrudiću se da polufinale i finale odigram dobro, kako bih pobjedama povratio izgubljene bodove iz pojedinačne konkurencije”, kazao je Radović agenciji MINA.
On se u Laškom takmičio i u pojedinačnoj konkurenciji i nastup završio u osmini finala porazom od bivšeg paraolimpijskog šampiona, Čeha Ivana Karabeca 3:1.
 
Plasman među 16 najboljih izborio je sa dva trijumfa kao prvoplasirani u D grupi. Od crnogorskih takmičara u ekipnoj konkurenciji takmiče se i Slobodanka Gurešić u kategoriji S4 (osobe korisnici kolica) i Milijana Ćirković u kategoriji S6 (stojeći stav).
 
Gurešić u paru sa Čehinjom Spomenkom Habetinkovom-Tomić, a Ćirković sa Britankom Lusi Pikard.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner