subota, 11 maj 2019 14:59

Radoviću srebro u Laškom

 Crnogorski stonoteniser Filip Radović osvojio je srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na paraolimoijskom Masters turniru koeficijenta 40 u Laškom.
 Radović i Britanac Kim Dejbl poraženi su danas u finalnom meču od Francuza Matea Bohasa i Žila Budonea 2:0.
 Francuski par slavio je u dublu 3:2, dok je u drugom meču Budone, poslije preokreta, savladao Radovića 3:2 i svojoj ekipi donio trofej.
 Radović i Dejbl ranije danas u polufinalnom meču pobijedili su ekipu Italije, Lorenco Kardua i Amina Muhameda Kalema 2:0. Pobjede su ostvarili i Radović, protiv Kardua.
Crnogorsko-britanski par sa dva trijumfa kao prvoplsirani u grupi plasirao se jučeu polufinale.
 Radović i Dejbl u prvom kolu savladali su ekipu Japana u sastavu Nariaki Kakita i Naojo Nagašita 2:0, dok je u drugom slavili protiv Južnoafrikanca Tea Kodžila i Azvara Mohameda Bakara iz Malezije 2:0.
 Radović se u Laškom takmičio i u pojedinačnoj konkurenciji i nastup završio u osmini finala porazom od bivšeg paraolimpijskog šampiona, Čeha Ivana Karabeca 3:1.
 Plasman među 16 najboljih izborio je sa dva trijumfa kao prvoplasirani u D grupi.
 Od crnogorskih takmičara u ekipnoj konkurenciji takmičile su se i Slobodanka Gurešić u kategoriji S4 (osobe korisnici kolica) i Milijana Ćirković u kategoriji S6 (stojeći stav), ali su nastup završile bez pobjede u grupi. Gurešić u paru sa Čehinjom Spomenkom Habetinkovom-Tomić, a Ćirković sa Britankom Lusi Pikard.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner