- Objavljeno petak, 20 septembar 2019 15:21

Za vikend u Beogradu sportske igre OSI

Beograd će u subotu i nedjelju biti domaćin šestih Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom, na kojima će nastupiti i više od 30 crnogorskih takmičara, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).
 Navodi se da će Crna Gora imati predstavnike u košarci u kolicima, sjedećoj odbojci, stonom tenisu, fudbalu, plivanju i pikadu za osobe sa smetnjama vida.
 Nastupiće članovi košarkaškog kluba osoba sa invaliditetom Paramont, Kluba sjedeće odbojke Set iz Plevalja, stonteniskog kluba osoba sa invaliditetom Luča, fudbalska ekipa, plivači i šahisti Resursnog centra za djecu sa smetnjama sluha i govora Dr Peruta Ivanović iz Kotora, kao i pikado ekipa Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj.
 Organizator takmičenja je Sportski savez osoba sa invaliditetom grada Beograda, a očekuje se nastup više od 500 sportista iz 16 država, koji će se nadmetati u 13 sportova.
 Nastup crnogorskih sportista u Beogradu finansira se iz programa Paraolimpijskog komiteta, koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih u 2019.godini.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom