- Objavljeno petak, 20 septembar 2019 15:27

Crnogorski stonoteniseri pobijedili Rusiju

Stonoteniska reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras Rusiju 2:0, u drugom kolu B grupe ekipnog dijela Evropskog prvenstva za osobe sa invaliditetom u Helsingborgu. Crnogorski tim, u sastavu Filip Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović, upisao je prvi trijumf i ostao u trci za polufinale i medalju.
Na startu takmičenja poražen je od Francuske 2:1. Crna Gora je povela trijumfom dubla Radović i Bakić protiv Artema Jakovljeva i Jurija Nozdrunova 3:0 (11:4, 13:11 i 11:5). Sve dileme riješio je Bakić protiv Jakovljeva 3:1 (11:6, 14:12, 9:11 i 11:7) za vođstvo od 2:0 i pobjedu.
“Krenuli smo dobro i dobili dubl. Pobijedio sam u drugom meču i donio izuzetno značajnu pobjedu protiv Rusije. Ostaje duel sa Španijom, koji će odlučiti polufinalistu. Nadamo se najboljem. U grupi sam pobijedio najboljeg španskog igrača, Ruisa Rejeza. Neće biti lako, ali smo optimisti”, kazao je Bakić agenciji MINA.
Crna Gora će u trećem kolu, sjutra u 14 sati i 15 minuta, igrati sa Španijom, u direktnom duelu za plasman u polufinale.
Španska selekcija u prvom kolu slavila je protiv Rusije 2:0, dok je u drugom izgubila od Francuske 2:0. Francuska je sa dva trijumfa, kolo prije kraja takmičenja po grupama, kao prvoplasirana izborila polufinale.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom