ponedjeljak, 07 oktobar 2019 14:03

Paljuševiću zlatna medalja, Ćirković i Kojić poražene u finalu

Član podgoričkog stonoteniskog kluba Luča, Pjetro Paljušević osvojio je zlatnu medalju, dok su Milijana Ćirković i Samra Kojić bile srebrne na međunarodnom turniru osoba sa invaliditetom, Podgorica open.
Paljušević je u finalnom meču klase 7 pobijedio Daniela Šetrajčića iz Hrvatske.
Bronzani su bili crnogorski stonoteniseri Miljan Cerović i Duško Lazović.
Ćirković je u spojenim klasama od 6 do 10, u finalnom meču, poražena od Hrvatice Snježane Ivčević.
Bronzana odličja pripala su Sandri Vidović iz Hrvatske i Jordanki Todorovoj iz Bugarske.
Kojić je u finalnom meču spojenih klasa od 3 do 5 poražena od evropske šampionke iz Helsingborga, Hrvatice Helene Dretar Karić.
Članica podgoričke Luče prethodno je u uzbudljivom polufinalnom meču bila bolja od Slobodanke Gurešić, koja je morala da se zadovolji bronzanom medaljom.
Bronzana je bila i Tanja Mikašević iz Srbije.
Zlatne medalje osvojili su i Bojan Stamenković iz Srbije (klasa 3-5), Bosanac Haris Eminović (6), Dragan Vujisić iz Srbije (8) i Hrvat Tomislav Blažević (9-10).
Turnir u dvorani Sportsko kulturnog centra Univerziteta Crne Gore okupio je više od 60 stonotenisera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Crne Gore.
Za sjutra predviđeno je takmičenje u ekipnoj konkurenciji, kao i prvi turnus redovnog juniorskog prvenstva Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Organizatori turnirasu Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča, Stonotenski savez Crne Gore i Paraolimpijski komitet, a pokrovitelji Ministarstvo sporta i mladih i Glavni grad Podgorica.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner