ponedjeljak, 07 oktobar 2019 14:08

Ceroviću zlatna medalja

Član podgoričkog stonoteniskog kluba Luča, Miljan Cerović i Bosanac Haris Eminović osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, drugog takmičarskog dana međunarodnog turnira za osobe sa invaliditetom Podgorica open.
Oni su bili zlatni u spojenim kategorijama 6 i 7, a u finalu slavili su protiv Milana Antića i Dragana Baćanovića iz Srbije.
Bronzane medalje osvojili su crnogorski timovi Milijana Ćirković i Duško Lazović, odnosno Pjetro Paljušević i Đuro Krivokapić.
U klasi 8-10 slavili su Bosanci Ivica Vidiček, Darko Pavlić i Kasim Cerić, a u finalu bili su bolji od hrvatsko-bugarsko-crnogorskog tima Tomislav Blažević, Paun Vatov i Dejan Bašanović.
Bronzane medalje osvojili su srpski timovi, Dragan Vujisić i Milovan Janjićijević, odnosno
Dario Stošić i Miloš Tasić.
U spojenim kategorijama 3-5 zlatni su bili Bojan Stamenković i Miloš Stoiljković iz Srbije, a u finalu savladali su Nebojšu Ilića i Aleksandra Jevremovića iz Srbije.
Bronzane medalje osvojili su Slavoljub Avdić i Pero Savić iz Srbije i hrvatsko-crnogorska kombinacija, Helena Dretar Karić, Slobodanka Gurešić i Samra Kojić
Turnir u dvorani Sportsko kulturnog centra Univerziteta Crne Gore okupio je više od 60 stonotenisera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Crne Gore.
Prvog takmičarskog dana odigrani su mečevi u pojedinačnoj konkurenciji.
Turnir je imao i inkluzivnu vrijednost jer je u okviru njega odigran i prvi turnus redovnog juniorskog prvenstva Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Organizatori turnira bili su Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča, Stonotenski savez Crne Gore i Paraolimpijski komitet, a pokrovitelji Ministarstvo sporta i mladih i Glavni grad Podgorica.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner