- Objavljeno ponedjeljak, 29 mart 2021 11:13

Baranin i Marijana Goranović odlični u Puli

Crnogorski paraolimpijac Radmilo Baranin sa ličnim rekordom završio je nastup na sankcionisanom atletskom mitingu Kroacija open u Puli.

Baranin je u bacanju koplja, u kategoriji F 34, imao hitac od 21 metar i 35 centimetara. U bacanju kugle ostvario je rezultat osam metara i 80 centimetara.

Uspješan nastup imala je i Marijana Goranović, koja je u kategoriji F41, disk bacila 19,43 metra. To je njen najbolji rezultat u posljednje dvije godine.

Na svom nivou u Puli nijesu bili bacači koplja Maja Rajković (F 54) i Danilo Gojković (F 34). Rajković je nastup završila sa rezultatom 11,16, dok je Gojković koplje bacio 17.85 metara.

Očekivanja nije opravdao ni Miloš Spaić (F11) u bacanju kugle, koji je ostvario rezultat 10,63 metra.

Trener reprezentacije, Veljko Čegar kazao je da je opšti utisak da su najiskusniji takmičari opravdali očekivanja, dok ostali nijesu ostvarili ono što se od njih očekivalo. Prema njegovim riječima, osjetio se nedostatak učešća na zvaničnim međunarodnim turnirima.

"Mogu biti zadovoljan jedino sa nastupom Baranina koji je bacio lični rekord u koplju, a u kugli 8,80 što je blizu njegovog ličnog rekorda. On je dokazao da se nalazi u dobroj formi i da će se truditi da to još podigne", rekao je Čegar. On je istakao da je zadovoljan nastupom i Marijane Goranović, koja je bacila svoj najbolji rezultat u posljednje dvije godine.

"Gojković je ostvario rezultat koji je daleko od njegovog ličnog rekorda. Spaić i Rajković bili su ispod očekivanja", rekao je Čegar.

Tradicionalno atletsko takmičenje osoba sa invaliditetom okupilo je više od sto atletičara iz osam evropskih država.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom