- Objavljeno ponedjeljak, 28 jun 2021 09:24

I Luka Bakić ide u Tokio, Crna Gora prvi put u ekipnom nastupu na POI

Crnogorski stonoteniser Luka Bakić nastupiće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK). Navodi se da je Bipartitna komisija Međunarodne parastononitenis federacije odlučila da jedna od tri specijalne pozivnice - vajld kBakić je pozivnicu zaslužio kao trenutno 12. igrač na Svjetskoj rang listi.
Crna Gora je plasmanom Bakića stekla pravo da u Tokiju nastupi i u ekipnom dijelu, nakon što je Filip Radović ranije izborio direktan plasman na Parolimpijske igre, kao treći igrač svijeta.
Vajld kard, pored Bakića, u klasi S 10 dobili su još Kinez Lian Hao i Teo Gogil iz Južne Afrike.
Bakić je kazao da je plasman u Tokio nevjerovatan trenutak za njega i njegovu karijeru, za paraolimpijski sport u Crnoj Gori.
"Presrećan sam, drago mi je da ću ponovo igrati u Tokiju, za koji me vežu lijepe uspomene sa ekipnog prvenstva svijeta. Mislim da imamo šanse, imamo konkurentnu i jaka reprezentaciju. Nadam se uspjehu. Želim da i pojedinačno odigramo dobro, pokušamo da se približimo vrhu. Imamo kvalitet, nadam se najboljem", rekao je Bakić.
Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić kazao je da je plasman Bakića u Tokio još jedan istorijski uspjeh crnogorskog paraolimpizma.
"U Tokiju ćemo imati rekordan broj sportista, a po prvi put ćemo se predstaviti i u ekipnom dijelu Igara sa briljantnom i veoma konkurentnom ekipom Filip Radović i Luka Bakić. Čestitam i stručnom štabu, na čelu sa Nikolaeom Lupuleskuom, za koji sam siguran da će i u Tokiju znati da iskuje još jedan sjajan rezultat. Ponosan sam na crnogorske paraolimpijce", rekao je Tomić.
On je podsjetio da će Crnu Goru u Tokiju, osim stonotenisera, predstavljati i dvoje atletičara - Miloš Spaić i Marijana Goranović.art /wild card/ u klasi S 10, za nastup na Igrama u Tokiju, pripadne Bakiću.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom