- Objavljeno četvrtak, 30 decembar 2021 09:06

Održana radionica na temu ,,Edukacija sportista za rad nakon sportske karijere''

Paraolimpijski komitet Crne Gore je juce u prostorijama Resursnog centra za djecu i mlade,,Podgorica" za sve sportiste s invaliditetom organizovao shodno planu realizacije  Strategije razvoja sporta za period od 2018-2021.godine radionicu na temu ,,Edukacija sportista za rad nakon sportske karijere".
Poznati crnogorski sportski novinar Vlado Perovic je govorio o ovoj izuzetno važnoj temi za sve crnogorske sportiste sa invaliditetom.
Na teorijskim saznanjima i praktičnim primjerima uspješnih svjetskih sportista je ukazano da sport moze da bude izvrstan alat ukoliko se pravilno primjenjuje, kako bi nadogradjivali svoje vjestine i nakon sportske karijere bili ravnopravni učesnici na tržištu rada.
Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić se zahvalio Vladu Perovicu na izlaganju i konstruktivnim savjetima za sve crnogorske paraolimpijce.
Postignut je dogovor da ovako bitna tema zaslužuje veću pažnju i da u narednom periodu treba se više uključivati u rješavanju problema poslovnog angažmana sportista nakon završetka sportske karijere.

 

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom