četvrtak, 14 april 2022 10:27

POKCG u posjeti SSŠ ,,Sergije Stanić''

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta Crne Gore generalni sekretar Miloš Ranitović i para atletičarka Marijana Goranović danas su bili gosti Srednje stručne škole,,Sergije Stanic" u Podgorici.
Razlog posjete nasih predstavnika su bili približavanje ideje paraolimpizma srednjoskolcima ove obrazovne ustanove, zdravstveni i socijalni aspekti sporta osoba sa invaliditetom, inkluzija i integracija osoba sa invaliditetom, sportski vrhunski dometi osoba sa invaliditetom, kao i zdravi stilovi života.
Zanimljive sportske priče i iskustva prenosila je para atletičarka Marija Goranović dvostruka vicešampionka Evrope, učesnica Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru i Tokiju, kao i Miloš Ranitović bivsi para atletičar osvajač 4.mjesta na Svjetskom prvenstvu u Dohi ,i velikog broja Evropskih i svjetskih prvenstava, a kao generalni sekretar POKCG sef misije na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.
Učenici su izuzetno pozitvno odreagovali na ovo gostovanje na času fizičkog vaspitanja, uz zelje da ovakve i slicne aktivnosti postanu tradicionalni.
Zahvaljujemo profesoru fizickog vaspitanja Olegu Ulicevicu na pozivu i toploj dobrodošlici.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner