- Objavljeno nedjelja, 08 maj 2022 13:43

Sjajni atleticari u Jezolu

Para atletska reprezentacija Crne Gore je imala uspješan nastup na Grad prix mitingu u Jezolu, Italija. Osvojeno je jedno prvo, dva druga i dva treća mjesta uz četiri lična rekordna.Veljko Čegar ,trener reprezentacije: ,, Oborena su četiri lična rekorda, Radmilo Baranin u bacanju kugle je pobedio uz lični rekord od 9.16 metara u klasi F 34.Gojković Danilo je bacio 20.76 metara u disciplini bacanja koplja u klasi F34 uz novi lični rekord. U istoj disciplini Baranin je zauzeo treće mjesto rezultatom 20.52 metara.Debitanti, braća Vlado i Marko Terić su u disciplini bacanja kugle F 40 ostavarili svoje najbolje rezultate. Marko je zauzeo drugo mjesto sa rezultatom 6.59 metara, dok Vlado rezultatom 5.70 metara zauzima treće mjesto.Veoma sam zadovoljan rezultatima i plasmanima paraatletičara u Jezolu.''
Na mitingu u Jezolu su i potvrđene kategorije F 40 za braću Terić, dok su Baranin i Gojković u redovnoj reklasifikaciji potvrdili kategoriju F 34.
Naše para atletičare 19.maja očekuje tradicionalni bacački miting Trofej Podgorice a sezonu će nastaviti nastupom na Grand prix mitingu u Parizu od 09-11 juna,kao i na Serbia Openu u Kruševcu od 18-19 juna.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom