- Objavljeno ponedjeljak, 27 jun 2022 14:50

Mladi paraolimpijci na Evropskim igrama u Finskoj

Mladi crnogorski paraolimpijci su danas otputovali za Finsku , gdje će od 28.juna do 04.jula nastupiti na Evropskim igrama mladih koje će se održati u finskom olimpijskom i paraolimpijskom centru u Pajulahtiju. 
Crnu Goru će predstavljati plivači Iskra Dedivanović i Andrija Đurović, kao i stonoteniser Uroš Gugolj.
Po dolasku, sportiste 28 i 29.juna očeikuju obavezni klasifiakcioni pregledi ,dok je svečano otvaranje predviđeno za 30.jun.
Prvog takmičarskog dana 01.jula Iskra Dedivanović će nastupiti u kategoriji S9 u disciplinama 50 m slobodnim stilom, 100 m leđno i prsno, dok će Andrija Đurović ,takođe u kategoriji S9 nastupiti u disciplinama 50 m slobodnim stilom i 100 m prsno.
Narednog dana će Iskra plivati 100 m slobodnim stilom,dok će Andrija Đurović nastupiti u disciplinama 100 m delfin i 100 m slobodno.
Stonoteniser Uroš Gugolj će nastupiti u kategoriji S 8 prvog takmičarskog dana kada je predviđeno takmičenje u grupama,dok je eliminaciona faza i borba za medalje predviđena drugog takmičarskog dana 02.jula.
Naše sportiste na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca predvode trener srtonoteniske reprezentacije Čedomir Damjanović i trener para plivačke reprezentacije Boško Radulović.
Igre u Finskoj će okupiti preko 450 takmičara,iz 27 država Evrope koji će se takmičiti u 9 različitih sportova .
Nastup u Finskoj se finansira po programu POK CG za 2022.godinu koji je podrzan od Ministarstvo sporta i mladih

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom