ponedjeljak, 17 oktobar 2022 10:47

Održan prijateljski turnir u stonom tenisu na Cetinju

Stonoteniski turnir prijateljskog karaktera za osobe sa invaliditetom održan je danas na Cetinju.
Ovo je prvi turnir za OSI populaciju u Prijestonici, a na kojem su učestvovali cetinjski “Orlov krš” i podgorička “Luča”.
Učesnicima se u ime Prijestonice obratila zamjenica gradonačelnika Ana Novović koja je naglasila da je ovo sjajna prilika da osobe sa invaliditetom osjete sportski i takmičarski duh.
Takođe, ovim putem želimo da pošaljemo poruku i drugim osobama sa invaliditetom da se priključe klubu, i na taj način daju doprinos i obogate svoj rekreativni i društveni život. Zato smo ponosni na činjenicu da, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinesemo održavanju ovog takmičenja – kazala je ona.
Ovaj turnir je od velikog značaja, kazao je predsjednik Udruženja paraplegičara Cetinja, Dejan Tmušić, ističući da vjeruje da će to biti veliki podsticaj za otvaranje i drugih klubova sa ciljem razvoja sporta u Prijestonici za osobe sa invaliditetom.
Veoma smo zadovoljni što se na čelu kluba OSI “Orlov krš” nalazi mladi entuzijasta Nikola Kaluđerović koji je doprinio promociji sporta za osobe sa invaliditetom – kazao je Tmušić.
Podršku učesnicima danas je pružila i predsjednica Saveza Udruženja paraplegičara Crne Gore Milijana Ćirković, koja je istakla da joj je čast što učestvuje na ovom sportskom događaju.
Cetinje je prvi grad u Crnoj Gori koji je promovisao sport za lica sa invaliditetom. Sa cetinjskog krša je u svijet otišao dijamant, Filip Radović – kazala ona.
Organizator turnira je STK OSI “Orlov krš”, a pokrovitelji su Prijestonica Cetinje i Paraolimpijski komitet Crne Gore.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner