srijeda, 02 novembar 2022 10:21

Nikšić srebrni u Ligi šampiona

Golbal klub Nikšić kao drugoplasirani završio je debitanski nastup u Ligi šampiona.
 
Nikšićki tim poražen je danas u Roštoku, u finalnom meču završnog turnira, od aktuelnog prvaka, litvanskog Saltinisa rezultatom 8-3.
 
Izabranici trenera Nikole Čurovića, koji su ove sezone debitovali u Ligi šampiona, plasmanom u finale obezbijedili su nastup na klupskom prvenstvu svijeta.
 
Takmičenje u Roštoku završili su sa pet trijumfa i tri poraza.
 
Slavili su u grupi protiv domaće Hanze 12:7, finskih timova Old Pauer 8:7 i Aisti sport 7:4 i portugalskog Andvisa 11:6, dok su poraženi od njemačkog Čemnicera 15:5 i litvanskog Saltinisa 8:5.  
 
U polufinalnom meču, možda jednom od najboljih na turniru, pobijedili su njemački Čemnicer 11:9 i revanširali se rivalu za poraz u prvoj fazi takmičenja. 
 
Čemnicer, po mnogima i prvi favorit turnira, nastup je završio sa bronzanim odličjem, a u meču za treće mjesto pobijedio je Old Pauer 10:6 (5:1).
 
Nikola Čurovic,trener:"Izuzetno sam zadovoljam ostvarenim rezultatom ujedno i ponosan na momke koji su ostvarili veliki uspijeh kad je klupski sport u CG u pitanju .Smatram da smo na najbolji moguci nacin promovisali drzavu i grad Niksic kako na terenu tako i van njega i ovo je rezultat koji nam daje snagu i uliva dodatni optimizam da u narednom periodu uz dobar u predan rad mozemo i na reprezentativnom nivou da napravimo slican rezultat".
 
Nikšićki tim u Roštoku nastupao je u sastavu Goran Macanović, Marko Nikolić, Nikola Nikolić, Miloš Ranitović, Mirnes Ramović i Velizar Obradović. 
 
Predvodio ih je trener Nikola Čurović, a asistirao mu je Branislav Bulatović. 
 
U ženskoj konkurenciji trofej je osvojio Malme, trijumfom u finalu protiv Old Pauera 1:0.
Branzana je bila Hanza, domaćin turnira.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner