- Objavljeno četvrtak, 24 novembar 2022 11:47

Menadzer za razvoj IPC-a boravio u zvanicnu posjetu POKCG

Paraolimpijski komitet Crne Gore predhodna tri dana bio je domaćin Gabrijelu Rikardu Ohedi Ninju, menadžeru za razvoj Međunarodnog paraolimpijskog komiteta  (IPC).
 
Gabrijel Rikardo,menažer razvoja (IPC): 
,, Bilo je izuzetno iskustvo i zadovoljstvo obaviti ovu "In coutry support" posjetu i upoznati osoblje koje stoji iza uspjeha Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.
Cilj posjete bio je spoznati i bolje razumjeti kontekst POKCG, detaljno predstaviti mehanizme za pomoc i podrsku koje sprovodi "IPC Membership" kao i prepoznavanje nacina na koji mi iz Medjunarodnog Paraolimpujskog komiteta (IPC) mozemo pomoci daljem razvoju POKCG.
Sa sobom u Bon nosim mnogo iskustava u upravljanju i administrativnim poslovima koje mogu pomoci drugim Paraolimpijskim komitetima u razvoju da povecaju vidljivost, kapacitete i odrzivost.
Dirnut sam i zahvalan na gostoljubivosti svojih crnogorskih kolega. Ponosan sam na posvecenos POK CG da konstantno ulaze u poboljsanje kvaliteta zivota osoba s invaliditetom u ovoj zemlji i samim tim promociju Paraolimpijskog pokreta.
Naporno smo radili na pronalazenju plana za odrzivi razvoj organizacije uzimajuci u obzir dostupne resurse, takodje smo posjetili sportiste i trenere u njihovom okruzenju. Iako je kisa jako padala prvih dana danas je konacno nebo vedro i imam priliku da vidim prirodnu ljepotu Crne Gore.
Svjestni smo da promjene krecu od sporta a POK CG je pravi primjer da para sport vodi do sjajnog inkluzivnog svijeta. Radujemo se nastavku saradnje sa POK CG, podrsci njihovog rada i naravno novoj prilici za posjetu.  
 
Igor Tomić POK CG ,, Zahvaljujemo se Gabrijelu na posjeti i IPC-u na otvorenoj i skrenoj saradnji.Ovo je bila izuzetna prilika da upoznamo Međunarodni paraolimpijski komitet o funkcionisanju krovne sportske organizacije osoba sa invaliditetom, dosadašnjim postignutim sportskim rezultatima, infrastrukturi, modelima unapređenja i konstantnog razvoja paraolimpiskog sportskog pokreta  u Crnoj Gori.
Sigurno smo da će se  u narednom periodu naša saranja sa IPC dodatno  intezivirati i da ce  njihova iskustva i savjeti učiniti naš komitet još jačim i boljim. ''

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom