- Objavljeno ponedjeljak, 28 novembar 2022 12:47

Izbor najuspjesnijh u izboru POKCG

Global reprezentativac Nikola Nikolić najuspješniji je crnogorski paraolimpijac u 2022. godini.
 
Nikolić je predvodio ekipu Nikšića do finala završnog turnira Lige šampiona i sa 90 pogodaka bio je drugi strijelac tog takmičenja.
 
Plasman na završi turnir izborili su na kvalifikacionim turnirima u Pragu i Nikšiću, na kojima su osvojili drugo, odnosno prvo mjesto. 
 
Golbalisti su ove godine bili treći na međunarodnom turniru u Roštoku, dok su trijumfalno završili nastupe u Beogradu i Nišu.
 
Najuspješniji mladi sportista je plivačica Iskra Dedivanović, koja je osvojila bronzanu juniorsku medalju na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Finskoj u disciplini 100m prsnim stilom.
 
Za najuspješniju ekipu u 2022. godini proglašena je Golbal klub Nikšić, srebrni na finalnom turniru golbal Lige šampiona u Njemačkoj.
 
Najuspješniji trener je Nikola Čurović, šef stručnog štaba Nikšića i golbal reprezentacije Crne Gore.
 
POK će za izuzetan sportski rezultat dodijeliti priznanja atletičarki Maji Rajković, džudisti Mirnes Ramoviću i stonoteniserima Filipu Radoviću i Luki Bakiću.
 
Rajković je na internacionalnom sankcionisanom mitingu u Zagrebu, u bacanju koplja kategorije F 54, ostvarila lični rekord hicem od 14,24 metra. To je trenutno najbolji rezultat na evropskim rang listama Međunarodne paraatletske federacije.
 
Ramović je bio petopolasirani na seniorskom Evropskom prvenstvu za osobe bez i sa smetnjama vida u Kaljariju.
 
Radović i Bakić su izborili plasman među 8 najboljih stonotenisera na Svjetskom prvesntvu u španiskoj Granadi
 
Svečana ceremonija proglašenja najboljih biće održana 21. decembra, u 13 sati, u podgoričkom hotelu Ramada.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom