četvrtak, 10 novembar 2016 17:36

Igoru Tomicu novi cetvorogodisnji mandat

Igor Tomić i Dušan Dragović i u naredbne četiri godine vodiće Paraolimpijski komitet Crne Gore sa mjesta predsjednika i generalnog sekretara . Ovu odluku donijelo je 15 prisutnih delegata od ukupno 17 a odluka je bila jednoglasna u oba slučaja:

„Zahvaljujem se na podršci, siguran sam da vas neću iznevjeriti u naredne četiri godine jer znam da smo svi jedna porodica, da smo za svo ovo vrijeme uspjeli da napravimo mnoge kvalitetne stvari za paraolimpijski pokret u Crnoj Gori i to 6zajedno, bez izuzetka.

Ponosan sam na sve naše članove, takmičare, njihove roditelje koji su neraskidivo vezani za našu paraolimpijsku kuću, na njihove trenere koji su članovi naše skupštine“ – istakao je Tomić koji je izabran za predsjednika po drugi put.U naredne četiri godine Paraolimpijski komitet Crne Gore očekuju brojne obaveze ali njegova pozicija nije ista:

„U odnosu na 2013. sada je naša pozicija mnogo povoljnija, zaslužili smo je odličnim rezultatima na domaćem i međunarodnom planu. Pred nama su jioš veći izazovi. Radićemo nenemetljivo, sistematski in planski, ali upečatljivo i iskreno. Posebno ćemo voditi računa o stručnom radu i o afirmaciji ženske populacije u paraolimpijskom sportu Crne Gore“ – naveo je Tomić između ostalog.

Dušan Dragović prvi je 2008. godine u Pekingu nastupio na Paraolimpijskim igrama pod zastavom Crne Gore – i on je dobio apsolutnu podršku svih 15 prisutnih delegata za novi mandat na mjestu generalnog sekretara Paraolimpijskog komiteta Crne Gore:


„Mogu da vam obećam rad kao i do sada. Idemo u nove radne zadatke“– biola je Dragovićeva kratka poruka.Izbornoj skupštini prisustvovao je predsjednik Crnogosrskog olimpijjskog komiteta Dušan Simonović – on je iskazao neizmjerno zadovoljstvo radom „paraolimpijaca“ u prethodnom periodu i saradnjom ove dvije srodne organizacije:

„U Crnogorskom olimpijskom komitetu imali ste i imaćete iskrenog partnera i podršku uvijek. Mišljenja sam da je naša prva obaveza da omasovimo kako olimpijski tako i paraolimpijski pokret prije svega, da pronađemo tog našeg novog člana, da ga stvorimo zajedničkim radom i djelovanjem. To je vaša i naša misija bila i biće i dalje. To je za nas mnogo važnije nego osvojiti najsjajnije odličje na nekom takmičenju. Masovnost je za nas jako važna jer smoi mala zemlja, mi ne možemo da prijetimo medaljama ali sa jednim sjajnim pojavljivanjem gdje predstavljamo našu zemlju, našu kulturu, istoriju i običaje mi radimo ogromnu stvar, ispunjavamo našu glavnu misiju“ – istakao je Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Na Izbornoj skupštini, devetoj po redu, izabran je i novi sastav Upravnog odbora Paraolimpijskog komiteta Crne Gore koji će brojati pet članova – osim Tomića i Dragovića u njemu su Ratko Radović, Vladan Nikolić i Veselin Vuković koji je u ovom tijelu zamijenio Božidara Dendu.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner