četvrtak, 05 novembar 2020 10:22

NIKOLA NIKOLIĆ

NIKOLA NIKOLIĆ je rođen u Nikšiću. Seniorski je reprezentativac u golbalu, sportu za osobe sa smetnjama vida, tipičnom paraolimpijskom sportu.Talenat za ovaj sport je već pokazivao na međunarodnim turnirima u regionu.

Prvi zapaženiji nastup Nikola Nikolić je ostvario na Evropskom prvenstvu C divizije u Kišinjevu,Moldavija koji je bio održan od 04-11.09.2017.godine.Tada je Nikolić s reprezentacijom osvojio srebrnu medalju,izgubivši tijesno u finalu od reprezentacije Grčke 13-11. Puni potencijal Nikolić pokazuje na višem rangu u Evropskom prvenstvu B divizije u italijanskoj L' Aquili 2019.godine,kada je ponovo u neizvjesnom meču izgubila od reprezentacije Slovenije zlatnim golom 9-8,osvojio s reprezentacijom srebrnu medalju i tom prilikom proglašen za najboljeg mladog igrača šampionata. Osvajač je medalja sa Srednje evropske lige u golbalu.

Na Evropskom prvenstvu A divizije u finskom Lahtiju Nikolić ponovo osvaja srebrnu medalju, i zajedno s reprezentativnim kolegama izborio je plasman na Evropskom prvenstvu A divizije u turskom Samsunu.

Nikolić trenažni proces obavlja u Nikšiću , pod trenerskim instrukcijama selektora golbal reprezentacije Nikole Čurovića.

Osim golbala, Nikola je i atletski reprezentativac i nastupa u disciplini bacanje diska.

Nikola Nikolić je stipendista Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

 

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner