- Objavljeno petak, 04 decembar 2020 13:10

Paraolimpijskom komitetu Crne Gore 15 hiljada eura od kompanije ,,Uniprom''

Kompanija Uniprom novi je sponzor Paraolimpijskog komiteta (POK). Saradnja je dogovorena na godinu, a vrijednost ugovora iznosi 15 hiljada EUR.

Sponzorski ugovor potpisali su predsjednik POK, Igor Tomić i generalni menadžer Uniproma Nebojša Dožić.

Dožić je kazao da kompanija zbog trenutne ekononmske situacije izazvane pandemijom koronavirusa nije mogla da izađe u susret brojnim zahtjevima za sponzorstvo, ali da crnogorske paraolimpijce nije mogla da odbije.

Prema njegovim riječima, saradnja i prijateljski odnos sa POK rezultirala je da je nedavno jedna osoba sa invaliditrtom dobila posao u toj kompaniji.

“Nadam se da ćemo nastaviti sa takvom saradnjom i u budućnosti. Nastavili smo sa investicijama i u teškoj ekonomskoj situaciji, pustili smo dvije nove fabrike i naravili još puno toga, ali nijesmo mogli da izađemo u susret velikom broju zahtjeva za različita sponzorstava. Paraolimpijce nijesmo mogli da odbijemo“, rekao je Dožić.

On je naglasio da su odlučili da pomognu onoliko koliko mogu u teškoj situaciji.

„Siguran sam da će se saradnja, ne samo nastaviti, već i unaprijediti, a moje je zadovoljstvo što sam upoznao dio tih divnih ljudi. Nadam se da ću ih upoznati sve i da ćemo nastaviti da se družimo i u narednom periodu“, kazao je Dožić.

On je istakao da menadžment i rukovodstvo kompanije, koju čine Kombinat aluminijuma, Rudnik boksit i Uniprom hoteli, uspješno prevazilazi tekuće probleme u ekonomskoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa.

„Teška ekononmska situacija nije dovela do otpuštanja nijednog radnika, a nijedan zaposleni nije dobio manju zaradu nego obično“, kazao je Dožić.

Predsjednik POK-a, Tomić kazao je da mu je posebno zadovoljstvo što u ime crnogorskih paraolimpoijaca i krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom može da kaže veliko hvala kompaniji Uniprom i njenom izvršnom direktoru Veselinu Pejoviću.

“Današnji gest nije samo društvena odgovornost, već veliki senzibilitet i velika ljudskost. Tako značajna podrška puno će značiti crnogorskim paraolimpoijcima na njihovom putu ka već izvjesnim Paraolimpijskim igrama u 2021. godini. Siguran sam da će oni, kao što su to radili i do sada svojim veličanstvenim rezultatioma, na pravi način reći još jedno veliko hvala povodom ove izuzetne podrške za naš pokret u ovom posebnom, senzibilnom trenutku“, rekao je Tomić.

Crnogorska paraolimpijka Marijana Goranović je u znak zahvalnosti za pomoć i sponzorsvo Dožiću uručila plaketu Paraolimpijskog komiteta.

 

min sporta

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom