- Objavljeno petak, 12 novembar 2021 11:35

Crna Gora izborila opstanak u A diviziji

Golbal reprezentacija Crne Gore osvojila je sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Samsunu i izborila opstanak u A divizji.

Crnogorski golbalisti savladali su danas u meču za sedmo mjesto selekciju Finske 7:5.

Izabranici selektora Nikole Čurovića u odlučujućem meču za opstanak nadigrali su rivala od kojeg su izgubili u grupi I od prvog do polsjendjeg minuta bili u vođstvu.

Poveli su na startu 3:0, na poluvremenu bilo je 4:1, a vodili su i 5:1 i 7:4.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Nikola Nikolić sa pet, dok je dva pogotka postigao Marko Nikolić.

Crnogorska selekcija debitantski nastup u A diviziji završila je sa dva trijumfa i pet poraza.

U grupi savladala je Grčku 12:5, a poražena je od Njemačke 6:4, Turske 6:4 i Finske 9:8.

Izgubila je u četvrtfinalu od Litvanije 15:9 i u mecu za 5. i 6. mjesto od Belgije 6:5, zlatnim golom početkom drugog produžetka.

Selektor Nikola Čurović kazao je da je ostvaren zacrtani cilj i da su crnogorski golbalisti potpuno zasluženo ostali u eliti medju sedam najboljih u Evropi.

"Kao debitanti bili smo tvrd orah za najjače svjetske ekipe i pokazali smo da ova ekipa posjeduje veliki potencijal i da uz dobar rad na sljedećem prvenstvu možemo mnogo više. Ponosam sam na momke koji su se pošteno i časno borili, nemam zamjerke iako smatram da smo i mogli bolje, ali najbitnije je da smo ostvarili cilj", rekao je Čurović.

On je naglasio da ostaje da se dobro analizira Evropsko prvenstvo i da se radi na stvarima koje nijesu "išle" na ovom šampionatu.

"Ubijeđen sam da ova ekipa može i do medalje za dvije godine", rekao je Čurović.

Crnogorska reprezentacija u Samsunu nastupila je u sastavu Goran Macanović, Miloš Ranitović, Nikola i Marko Nikolić i Mirnes Ramović, a predvođena je sa klupe selektorom Nikolom Čurovićem. U delegaciji je bio i tim menadžer Milo Kastratović.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić uputio je najiskrenije čestitke golbal reprezentacji na nevjerovatnom uspjehu i plasmanu među sedam najboljih selekcija u Evropi.

“To je još jedan istorijski rezultat crnogorskog paraolimpijskog sporta. Uspjeh golbalista na najljepši način zaokružio je istorijsku paraolimpijsku 2021. Godinu, u kojoj je stigla i prva medalj sa Paraolimpijskih igara. Posebne čestitke selektoru Nikoli Čuroviću na velikom profesionalizmu i posvećenosti razvoju golbala u Crnoj Gori”, rekao je Tomić.

Crna Gora je nastup u elitnom rangu, među deset najboljih evropskih selekcija, izborila plasmanom u finale B šampionata Evrope, početkom juna u finskom Lahtiju.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom