ponedjeljak, 05 decembar 2022 09:14

,,Luča'' uspješna drugog dana ,,PODGORICA OPEN 2022''

Članovi podgoričkog stonoteniskog kluba OSI Luča, Pjetro Paljušević i Đuro Krivokapić, osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, drugog takmičarskog dana međunarodnog turnira za osobe sa invaliditetom ,,Podgorica open 2022''. 
 
Oni su bili zlatni u spojenim kategorijama 6 i 7, a u finalu slavili su protiv Emira Muminovića i Edina Šahmana iz Bosne i Hercegovine (BIH).
 
Pobjedničko postolje kompletirale su članovi Luče, Milijana Ćirković i Slobodan Mihajlović.
 
Bronzane medalje, od članova Luče, osvojili su i Slobodanka Gurešić i Samra Kojić (klasa 2-5), kao i Dejan Bašanović i  Uroš Gugolj (klasa 8-10).
 
U klasi 2-5 najbolji su bili Goran Perlić i Vladan Petković iz Srbije, a u finalu slavili su protiv drugog tima Srbije koji čine Nebojša Ilić i Nenad Mitrović.
 
Zlatni u klasi 8-10 bili su Hamed Podbišćanin, Srđan Šćekić i Nebojša Kitić iz Srbije, koji su finalu savladali ekipu Bosne i Hercegovine, u sastavu Haris Eminović, Ivica Vidiček i Kasim Cerić.
 
Bronzana je bila Hrvatska, za koju su nastupali Ivana Medvedović i Sanda Vidović.
 
Stonoteniseri Luče prvi takmičarski dan završili su sa devet medalja - dvije zlatne, tri srebrne i četiri bronzane. 
 
Zlatne medalje juče su osvojili Pjetro Paljušević (klasa 7) i Slobodanka Gurešić (2-5), dok su srebrni bili Uroš Gugolj (8), Đuro Krivokapić (6) i Samra Kojić (2-5). 
 
Branzanim medaljama okitili su se Dejan Bašanović (9-10), Miljan Cerović (8), Igor Mijović (6) i Milijana Ćirković (6-10). 
 
Turnir u sportskoj sali Osnovne škole Novka Ubović okupilo je više od 40 stonotenisera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. 
 
Organizatori turnira bili su Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča i Udruženje paraplegičara Podgorica, a igran je pod pokroviteljstvom Glavnog grada i uz podršku Paraolimpijskog komiteta i Ministarstva sporta i mladih.
Turnir je održan povodom 3.decembra,Medjunarodnog dana odoba sa invaliditetom a u susret Danu Oslobođenja Podgorice.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner