četvrtak, 30 novembar 2023 13:59

Pripreme crnogorske reprezentacije CG u zimskim sportovima u Austriji

Naporan rad i odlični uslovi na stazi obilježili su desetodnevne pripreme paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u zimskim sportovima.
 
Na glečeru, u austrijskom Hintertaksu /Hintertux/, pripremali su se alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma.
 
"Radili smo kvalitetno, u dobrim uslovima, po izuzeno hladnom vremenu. Odradili smo sve što smo planirali, a sve u cilju da predstojeću takmičarsku sezonu dočekamo spremni", kazao je Kasom.
 
Trener crnogorske reprezentacije kazao je da je Šibaliću to bio prvi glečer, a Kasomu treći od septembra, nakon što je dva odradio sa olimpijskom reprezentacijom.
 
"Planovi su nam ućešće i što bolji rezultati na međunarodnim trkama, kako bi sakupili bodove za što bolji rejting u borbi za učešće na zimskim Paraolimpijskim igrama 2026. godine", rekao je Kasom.
 
Prema njegovim riječima, talentovani alpski skijaš u predstojećoj sezoni boriće se za FIS bodove i u redovnom programu i pokušati da se domogne i Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Kortini. 
 
Pripreme crnogorske reprezentacije finansiraju se po programu Paraolimpijskog komiteta, koji je podržalo Ministrstva sporta i mladih.
 

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner